Charlie Hebdo

Teksten handler om Chalie Hebdo angrepet som skjedde 7. januar etter at mohammed ble avbildet i et franskt magasin.
Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2022.03.15
Tema

Charlie Hebdo angrepet skjedde den 7. januar i 2015. Det som har skjedd er at et magasin i Frankrike har tegnet profeten Mohammed. Og det og tegne han er ulovlig for de har alfor stor respekt til han. Det er bildeforbud mot han i Islam. Og når dette skjedde så vart noen muslimer sure, så Al-Qaida begikk et terrorangrep. Det var 12 drepte og 11 såret. Og når noe sånn skjer så er det mange folk som hater på muslimer. Men alle muslimer er ikke terrorister selv om terroristene er muslimer. 

Jeg mener det som skjedde i denne saken var feil fra begge sider. Magasinet skulle ikke gjort narr av han eller tagna han i magasinet. For de visste godt hva de gjorde og de visste at noen kom til å bli sure på grunn av dette. For om de hadde måtte gjøre narr av Mohammed eller selve religionen kunne de gjort det på en annen måte. En måte som var litt roligere eller mindre krenkende. Men reaksjon fra Al-Qaida sin side var ikke den riktige reaksjonen. De kunne gjort det på en veldig annen måte. Jeg synes at det var en alfor kraftig reaksjon til dette. Det satte spor om hvor grensa var for Al-Qaida. Du kan kanskje kalle det en ekstremistisk reaksjon. Det må være lov å respondere med noe når magasinet driver med blasfemi. De kunne kanskje ha gjort noe mer lignende til det magasinet gjorde. I denne saken så føler jeg at det går an å ha veldig mange forskjellige meninger. Men det jeg syntes er at det var i overkant brutalt og drepe for det som skjedde. 

Det er en grense mellom ytringsfrihet og krenking. I denne saken så kan jeg tippe at det er mange folk som har mange meninger. Men de fleste tenker nok innerst inne at dette er krenking. Å ja det finnes en grense mellom krenking og ytringsfrihet. Men om dette magasinet hadde vært seriøs med at de skulle ytre seg så hadde de sikkert gjort det på en annen måte. Grunnen til at de gjorde dette var mest sannsynlig for å få mye oppmerksomhet. Og det fikk de jo. Men det er ikke riktig måte og få oppmerksomhet på. Om de ville ha oppmerksomhet kunne de kanskje gjort noe annet som ikke var såpass hellig. Og det var jo ikke bare Al-Qaida som ble krenket. Det var jo sikkert mange andre muslimer og. Så konklusjonen min fra denne saken er at karikaturtegningen magasinet tegnet var krenking

Religion kan og har ført til veldig mye konflikt og hat mellom forskjellige folkegrupper. Det har vi veldig mange eksempler på. Og alle har sine meninger om hvem som har mest verdi og hvilken religion som er rett. Jødene er jo kanskje de som har fått mest hat oppigjennom. Særlig 2. verdenskrig. Men nå er det muslimer fordi det er en del terrorist grupper. Det er jo mange land som er i krig på grunn av dette og da tenker folk at alle muslimer er terrorister. Det kan kanskje også være en grunn til at det er rasisme. Og når det kommer innvandrere til landet så opplever de mye hat fordi de kommer fra de stedene der det var krig, og der det var terrorgrupper som invadert byen og husene deres. Så når det er innvandrerne i Norge som kommer fra og bli sendt ut av hjemmene sine og drept av terrorister så er det bare helt feil og tenke eller si at de er terrorister.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst