Klær og moter

Motepresset kan føre til mobbing blant ungdom.
Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.03.11

Mote er og blir faktum i dagens samfunn enten vi vil eller ikke. Er det mulig å ikke la seg påvirke av motene?Mote handler om mer enn kleder for eks… å finne den riktig å ha på seg. Det handler om skjønnhet, identitet og oppmerksomhet. Dagens mote er en beskriving av livet vi lever. Og kleder er en måte å vise det. Men moter kan også påvirke oss med å bli motepress. Og det verste med motepress er at man blir mobbet fordi de ikke har den rett merket eller den rette farge på blusen osv..

 

Vi kan også bli påvirket av media. Vi blir påvirket av moten hele tiden. Reklame er den største påvirknings metode tror jeg. Det er veldig mange som ser reklame på tv, i blader og aviser, på plakater og i butikk vinduene! Du kan ikke unngå å se reklame.

 

Hver eneste dag er det veldig mange mennesker i landet vårt som blir mobbet. Mange av disse ofrene blir mobbet p.g.a. klærne de går i, for eksempel på skolen. Du kan bli mobbet hvis du ikke har de nyeste klærne som er på mote. Min konklusjon er at motepress er et onde i vårt samfunn i dag, noe alt for mange blir utsatt for. Folk bør kunne velge sin egen stil, og unngå stygge blikk og stygge kommentarer av den grunn.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst