Sosiologi intervju om arbeidsmiljø

Intervjue om individets opplevelse i dens arbeidsmiljø.
Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2021.02.16
Tema

Bakgrunns info
Mann, 53 år, olje og gass bransje, yrke ingeniør, privat sektor

Mann 53 har jobbet for samme firma i 26 år og det beste med jobben hans er utfordringene, ingen dager er like, interessante folk å jobbe med, god lønn og arbeidsplassen ligger nær hjemmet

Arbeidsmiljøet
Personen trives svært godt og gleder seg til å dra på jobb om morgningene. Han bidrar på sin måte ved å snakke hverandre opp. Snakke folk opp, prøve å bidra så mye så mulig, støtte og positiv holdning. Han forteller at arbeidsmiljøet er bra stort sett, ikke perfekt, generelt bra, kollegaene er positive og lite klaging. Ledelsen anførte nylig anonym intern undersøkelse om arbeidsmiljø, god score, en følte seg mobbet, ledelsen tar seg tak i det, liten bemanning så blir vanskelig å stå frem hvem så føler seg mobbet. Forholdet mellom de ansatte og ledelsen er veldig åpen, veldig bra, liten kontrast på hvem som sitter hvor i hierarkiet, kontrast er nesten fraværende. Det beste med arbeidsplassen er medarbeiderne, gode kollegaer å omgås med er nøkkel. Sjefen er flink å inkludere alle på sosiale arrangement så ingen føler seg utestengt. Han finner motivasjon i å jobbe med flotte mennesker og få bra tilbakemeld fra kunder. Han finner det vanskelig å oppleve noe demotiverende på jobb fordi arbeidet hans er utrolig meningsfylt og finner løsninger til dem så ikke har tilstrekkelig kompetanse, en såkalt ekspert innenfor fagområdet. 

Det han vil pirke på er at folk er ikke flinke nokk å rydde etter seg, det er ikke stort problem, men går utpå kvalitetskontroll, orden er viktig fordi det er med på å forebygge feil, blir tatt tak i nå. Det som ødelegger arbeidsmiljøet mest fra hans erfaringer er når noen står over andre, overlegen holdning, det er ødeleggende i tillegg til å pålegge andre medarbeidere oppgaver de skulle gjort selv. Det er heller ikke alle som kommer overens, men de er flinke og holder et proft uttrykk og jobber greit sammen, miljø blir ikke surt, de forstår de ikke fungerer som mer enn kollegaer og holder seg bra til det uten å lage oppstyr. 

Konklusjon
Et godt arbeidsmiljø starter med individene som jobber sammen. I dette beskrevet arbeidsmiljøet omfatter organisasjonsteorien byråkrati. Forholde mellom de ansatte og ledelsen er åpen og ser på hverandre som likeverdige og ingen av de ansatte blir forskjellsbehandlet. Med den stilling i firmaet som mann 53 har på en privat sektor et lønningen ganske lik for uansett hvem du blir ansatt for. Her er det også viktig med en god leder, hierarkiet stikker frem på en betydelig måte som ingen kan henge seg over andre. 

Human relations teorien ser vi igjen i at han liker utfordringene jobben kommer med og er ivrig til å lære nye ting og forbedre seg. Sjefen er kreativ for at de ansatte sosialiserer seg utfor arbeidsplassen med å arrangere fester og turer. Trivsel og felleskap er viktig for at alle også skal gjøre en god jobb. 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst