"Historien om Glenn Anton" av Thor Soltvedt

Kort og grei omtale av boka "Historien om Glenn Anton" .

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2003.11.18

Tittel: Historien om Glenn Anton

Forfattar: Thor Soltvedt

Forlag: Eide

Utgivingsår: 1997

Sidetal: 195 sider

 

 

Litt om forfattar

Thor Soltvedt er fødd 1955 og bur i Bergen. Han har nordisk hovudfag frå universitetet i Bergen. Siden 1983 har han undervist i språkfag ved Bergen Yrkesskule der han er hovudlærar. Han er gift og har 3 barn. Hans interesser er litteratur og fotball. Han har skreve romaner, barne og ungdomsbøker og andre tekstar.

 

Litt generelt om boka

Det er ein roman, passe stor på 195 sider. Passer for ungdom i 13-18 års alderen.

 

Litt om innhaldet

Det handler om Glenn Anton som er hovudpersonen. Han begynner på yrkeskulen, grunnkurs byggfag. Han har problemmer han stammer og har ein vanskeleg fortid og ein hemlighet han sjuler. Klassen Glenn Anton går i planlegg ein krig mot murarane.Dette endte opp at dei blei stengt ute frå skulen i 8 undervisingsdagar. Glenn Anton møtte opp på kontoret og fortalde kva som hadde skjedd, dei hadde tatt igjenn fordi det var murarane som begynte og at dei hadde mobba han for at han stamma og at dei var nokon slaurar heile gjengen. Når han kom ut frå rektorskontor gjekk eg ned aulen og bort til cola-automaten, då skjedde det noko 2 av murarane kom bort og skubba meg hardt bakover så eg ramla å slo hovudet i automaten. Fekk eit kratig smell.

 

Vurdering og grunngiving

Boka var verken god eller dårleg.Boka er lettlesen ho var enkel og grei å lese, skrita var ok og språket var bra.Det er ikkje noko negativt med boka. Anbefalt til dei som liker romaner.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst