Særemne 161 stk

"Appelsinpiken" av Jostein Gaarder Særemne om boken "Appelsinpiken" og forfatteren av den, Jostein Gaarder. Skrevet i 10. klasse.
"Beatles" og "Halvbroren" av Lars Saabye Christensen Særemne om "Beatles" og "Halvbroren". Gir også et innblikk i Lars Saabye Christensens skriving.
"Et Dukkehjem" og "Forrådt" Fordypning i "Et Dukkehjem" av Henrik Ibsen og "Forrådt" av Amalie Skram.
"Haiene" av Jens Bjørneboe Særemne om romanen "Haiene" av Jens Bjørneboe.
"Halvbroren" av Lars Saabye Christensen Detaljert analyse av "Halvbroren" og presentasjon av forfatteren, Lars Saabye Christensen.
"Karen" av Alexander Kielland og "Karens jul" av Amalie Skram En sammenlikning av "Karen" og "Karens jul". Vi hadde dette som muntlig emne. Karakter: 6
"L", "Doppler" og "Naiv.Super." av Erlend Loe Særemne om hovedpersonene i bøkene "L", "Doppler" og "Naiv.Super." alle skrevet av Erlend Loe.
"Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg Analyse av både filmen og boka "Mannen som elsket Yngve". Karakter: 5/4
"Rødstrupe" og "Frelseren" av Jo Nesbø Analyse av Jo Nesbøs "Frelseren" og "Rødstrupe".
"Salme ved reisens slutt" og "Blinkende lykter" Psykisk analyse av personene i boken "Salme ved reisens slutt" av Erik Fosnes Hansen og av personene i den danske filmen "Blinkende lykter". Karakter: 6- (VK2)
"Twilight" av Stephenie Meyer Til jul skrev jeg mitt første særemne, da hadde jeg nettopp begynt å lese bøkene i Twilight-sagaen. Twilight er en bokserie som er skrevet av den amerikanske forfatteren Stephenie Meyer. Karakter: 5
Adolf Hitler før andre verdenskrig En oppgave om Adolf Hitlers liv frem til slutten av 2. verdenskrig.
Alf Prøysen Om oppveksten hans, og hva han laget gjennom årene. En del av bildene fra den opprinnelige oppgaven mangler.
Amalie Skram og hennes forfatterskap Særemne om Amalie Skram og hennes forfatterskap.
Ambjørnsens bøker om Elling Særemne om tre av Elling-bøkene av Ingvar Ambjørnsen. Hvordan forholder en person med sosial angst, som Elling, seg til samfunnet?
Amerikanske presidenter fra 1945 Om de amerikanske presidentene.
Analyse av føljetongen om Jarle Klepp Særemne om Tore Renbergs tre romaner om Jarle Klepp; Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim og Charlotte Isabel Hansen. Jeg setter stor pris på om noen tar seg tid til å kommentere oppgaven, helst vg2-elever og oppover.
Anne Holt Særemne om Anne Holt. Inneholder biografi og omtale av bøkene "Demonens død", "Død joker" og "Det som er mitt".
Anne Karin Elstad Tar for seg bøkene Folket på Innhaug / Magret og Nytt rotfeste av Anne Karin Elstad. Problemstilling: Vis hvordan Anne Karin Elstad fremmer sine kvinnesakssynspunkter gjennom disse bøkene
Are Kalvø Analyse av Are Kalvøs ironibruk i tre av hans bøker.
Arn-serien: Hvordan forholder historien i bøkene seg til den historiske tid og hendelser Heldagsprøve gitt i forbindelse med særemne. Den beskriver hvordan bøkene om Arn forholder seg til den egentlige historien. Karakter: 6 (VKII) (Heldagsprøve bokmål (5 timer), desember 2007)
Arne Garborg - Bøkene om Hove-slekta Kort biografi av Arne Garborg og inngående analyse av bøkene hans.
Astrid Lindgren Særemne om Astrid Lindgren
Astrid Lindgren Særemne om den kjente og kjære forfatteren Astrid Lindgren.
Avhengighetsfølelsen mellom slagene Oppgave om dataspill. Spillets oppbygging, ulike sjangere og hvorfor noen velger det sosiale livet fremfor spilling.
Band of Brothers Særemne basert på tv-serien og boka "Band of Brothers".
Bjørnstjerne Bjørnson Analyse av tre verk: "Synnøve Solbakken", "Arne" og "En glad gutt".
Bohemen Bjørneboe Analyse av tre bøker samt diverse avisartikler for å finne Jens Bjørneboes samfunnssyn.
Brytningstid i Norge Kristningen av Norge. Karakter: 5
Brødre i blodet - fra bok til film Adaptasjonsanalyse av "Brødre i blodet" og "Elling".
Buddhismen Et særemne som gir en grundig innføring i buddhismen. Skrevet i 10. klasse.
Cecile Løveid Forfatterstudium av Cecile Løveid - en fordypning i hennes dramatikk.
Daphne DuMaurier's Rebecca-summary and author Litt om boken og forfatter+ egne synspunkter
Den blinde sannhet Særemne om barnefilmer. Hvordan er språket i et utvalg barnefilmer i dag, sammenliknet med tidligere barnefilmer? Karakter: (5, 3APA)
Den latterlige eksistensen Fordypningsoppgave om humor i Doppler, Naiv.Super og Muleum. Karakter: 6-
Dinas bok og Herbjørg Wassmo Særemne om Dinas bok, Herbjørg Wassmo og den litterære perioden ho høyrer til.
Don Rosa vs. Frode Øverli Særemne om tegneserieskaperne Don Rosa (Donald Duck) og Frode Øverli (Pondus). Oppgaven ser på likheter og ulikerheter i tegnestil og mye annet.
Du er bra nok Tekst med tema å være bra nok.
Dukkehjemmet før og nå En inntrengende analyse av kjønnsrollene og familiestruktuen i Ibsens "Et dukkehjem" fra 1879 og Faldbakkens "Kaldt produkt" fra 2006.
Dystopi - særemne i norsk Særemne om «1984» av George Orwell, supplert med Anders Malms «Massemenneske». Karakter: 6
Elling-serien av Ingvar Ambjørnsen Analyse av bokserien med hovedvekt på Elling-karakteren.
En analyse med sideblikk til romanen ”Herman” og Hamsun Særemne om Lars Saabye Christensens roman "Halvbroren" med sideblikk til romanen "Herman" og Hamsun. Meget bra! Karakter: 6 (3. klasse, allmenn)
En presentasjon av tre av Henning Mankells bøker Særemne i norks bokmål gitt som heldagsprøve. Omhandler "Tea-Bag", "Leopardens øye" og "Kennedys hjerne" av Henning Mankell. Personskildring og sammenligning av hovedpersonene og kulturforskjellene mellom Vesten og Afrika.
En retorisk analyse av "Men størst av alt er friheten" og "Det norske sett med nye øyne" En omfattende komparativ retorisk analyse av de to bøkene i tittelen, med hovedfokus på etos, logos og patos.
Er bøkene til Erlend Loe samfunnskritiske? Oppgaven tar for seg "Doppler", "Naiv.Super." og "Fakta om Finland" og samfunnskritikken i dem. Karakter: 6 (heldagsprøve, særemne i norsk)
Erlend Loe Sammenligning av bøkene "Tatt av kvinnen", "L" og "Naiv Super".
Erlend Loe - "Doppler" Dette er et særemne om Erlend Loe og hans siste bok Doppler. Det står litt om Erlend Loe, samt et sammendrag av boka pluss litt til som personkarakteristikk etc.
Erlend Loe - Syn på mennesket og samfunnet Erlend Loe, syn på mennesket og samfunnet: Naiv.Super, Fakta om Finland og Doppler. Karakter: 6
Erlend Loe og boka hans "Tatt av kvinnen" Bokrapport om "Tatt av kvinnen" og en biografi av Erlend Loe.
Erlend Loes "Naiv.Super." og "Doppler" Fordypningsoppgave i norsk om bøkene "Naiv.Super." og "Doppler" av Erlend Loe.
Evas øye: bok og film. (Karin Fossum) Forfatteren, boken, filmen med mer.
Fiksjon og fakta i "Da Vinci Koden" Jeg fikk i oppgave om å skrive om boken "Da Vinci Koden" på særemnet mitt. Problemstillingen var hovedsaklig : "Hvordan skaper Dan Brown en debatt i dagens verden med romanen sin?" Karakter: 4- (fordypningsoppgave, norsk hovedmål)
Filosofi i Jostein Gaarders verk Fordypningsemne/særemne om filosofi i Jostein Gaarders "Kabalmysteriet" og "Maya" med en sammenligning av sjanger (barne-/ungdomsbok vs. bok beregnet voksne). Skrevet våren 2010. Karakter: 6 (VG3)
Forbudte bøker Dette er særemne jeg skrev om forbudte bøker som avgangselev ved videregående skole året 2007/2008. Jeg har i dette særemnet tatt for meg bøkene "Uten en tråd" av J. Bjørneboe, "Sangen om den røde rubin" av A. Mykle og "Albertine" av C. Krogh.
Forbudte bøker Særemne om tidligere forbudte bøker: Albertine, Sangen om den røde rubin, Syndere i sommersol og Lady Chatterleys elsker.
Forbudte bøker i Norge Særemne med tema forbudte bøker. Karakter: 5+
Fordypningsemne om framstillingen av død i barne- og ungdomslitteratur Særemne om hvordan døden blir framstilt for barn og unge i litteraturen. Jeg har tatt for meg bøkene Brødrene løvehjerte og I et speil i en gåte. Jeg skrev denne på vg3, og fikk karakteren 6. Fikk tilbakemelding om at konklusjonsbiten var litt kort.
Forgjengelighetsangst. Olaf Bull, Edgar Allan Poe & John Keats Analyse av tema relatert til angst for døden og tapet av det forgjengelige liv, i tillegg til kjønnsperspektivet i diktningen. Analysert: Stenen, Metope, When I Have Fears That I May Cease To Be, Lamia, Ligeia, The Raven.
Fornavn Særemne om fornavn og navnets betydning.
Fornavn - Del II Særemne om fornavn og navnets betydning. Del II
Fornavn - Del III Særemne om fornavn og navnets betydning. Del III
Fra bok til film Studie av overgangen fra bok til film: "Fiskerjenten" til "Det største i verden" og "Brødre i blodet" til "Elling".
Framtidsvisjoner/Science Fiction Særemne om bøkene "1984", "Kallocain" og "Vidunderlige nye verden"
Funksjonalismen (stilepoke) Dette er en oppgave om hovedtrekkene innen funksjonalismen. Det er lagt mest vekt på arkitektur, men også noe om møbler og stilens påvirkning her i landet. Rikelig illustrert. Oppgaven ble gitt meg i faget Kunst og Kulturhistorie på GK-Formgivningsfag.
George Orwell – turning politics into art I teksten har jeg hovedsakelig tatt for meg boken "Animal Farm", men også boken "1984". Begge bøkene fokuserer på totalitære regimer, og ut i fra dette har jeg tolket hva slags syn Orwell hadde på totalitære regimer. (3. klasse, VGS)
Harry Potter Fordypningsemne om Harry Potter. Temaet for oppgaven er hvordan Harry Potter-serien har utviklet seg fra begynnelsen frem til i dag. Se vedlagt pdf-fil.
Harry Potter og De vises stein Særemne om Harry Potter og De vises stein. Forfatterbiografi, handlingsreferat, analyse og sammenligning med filmen. Karakter: 6 (10. klasse)
Hellemyrsfolket Særemne/forfatterstudium om alle 4 bøkene i Hellmyrsfolket av Amalie Skram.
Henrik Ibsen (1828-1906) Et særemne om Henrik Ibsen som omhandler hele livet og forfatterskapet til Ibsen.
Henrik Ibsen, forfatterstudium. Forfatterstudium av forfatteren Henrik Ibsen
Henrik Ibsens kvinneskikkelser Tar for seg personlighetene til Hedvig, Gina og Hedda, samt Nora.
Herbjørg Wassmo Særemne i norsk om tre romaner skrevet av Herbjørg Wassmo. Hvordan påvirkes døtrene av mødrene i "Huset med den blinde glassveranda", "Dinas bok" og "Et glass melk takk"?
Herdis triologien Særemne basert på bøkene om Herdis av Torborg Nedreaas.
Hiphop Særemne med problemstillingen: hva er hiphop?
Humor og Knut Nærum Tema/forfatteroppgave om Humor og Knut Nærum. Analyse av bøkene "Døde menn går på ski", "Krig" og "Madonna-gåten". Karakter: 5-
Hvilke forskjeller og likheter er det mellom Ambjørnsens outsidere? Særemne om Ingvar Ambjørnsen med utgangspunkt i bøkene "Hvite niggere", "Utsikt til paradiset" og "Dukken i taket".
Hvordan Buddhismen startet og generelt om religionen Detaljrik tekst om hvordan Buddhismen startet og generelt om religionen.
Hvordan skape en bedre verden? - Sosial kritikk i Victor Hugos verker Problemstilling: Hvordan framstiller Victor Hugo diverse sosiale problemer i sine to mest kjente verk, Les Misérables og Ringeren i Notre Dame?
Ibsens kvinner Særemne i norsk om kvinnene i Henrik Ibsens tre skuespill Et dukkehjem, Gjengangere og Vildanden. Karakter: 6
Ingeborg Refling Hagen, andre deloppgave Dette er andre deloppgave i særemnet mitt om Ingeborg Refling Hagen.
Ingeborg Refling Hagen, første deloppgave Dette er min første deloppgave til den store fordypningsoppgaven man har i VG3. Det er en slags blanding av logg og bokreferat, og beskriver arbeidsform og den første av de fire bøkene jeg leste i forbindelse med særemnet.
Ingeborg Refling Hagen, tredje deloppgave Dette er tredje deloppgave i særemnet mitt om Ingeborg Refling Hagen.
Ingvar Ambjørnsen Særemne om Ingvar Ambjørnsen.
Ingvar Ambjørnsen Særemne om Ingvar Ambjørnsen.
Ingvar Ambjørnsen Særemne om Ingvar Ambjørnsen.
Ingvar Ambjørnsen og bøkene om Elling Om Ingvar Ambjørnsen og de tre første bøkene om Elling.
Islendingesagaers form og innhold Særemne om Islendingesagar, med vekt på Egilssoga, Njålssoga og Soga om Gunnar Ormstunge.
Johan Falkberget - Fra vaskarryss til heimstaddikter Særemne om Johan Falkbergets liv og diktning.
Jordas Energikilder Særemne som tar for seg vårt forbruk av energi, de ulike energikildene vi har idag, og hvordan ting vil forandre seg i fremtiden.
Jostein Gaarder Bra og fyldig særemne om Jostein Gaarder med vekt på bøkene Kabalmysteriet, Sofies Verden og Maya. Karakter: 5 (VK2 allmenfag)
Jørn "Jønke" Nielsen Et særemne om forfatteren og Hells Angels medlemmet Jørn Nielsens liv. Karakter: 5
Kan me finne typiske trekk frå islendingesogene i nyare islandsk litteratur? Problemstillinga er lik som tittelen. Synest ikkje sjølv at eg svara så godt på oppgåva, men læraren meinte tydlegvis at det ikkje var så verst. Karakter: 5+ (Særemne i norsk (hovudmål) studiespesialiserande VG3)
Karin Fossum Særemne om Karin Fossum. Sammendrag av "Evas Øye" og "Svarte sekunder", samt analyse av "Den som frykter ulven". Karakter: 6
Karin Fossum Særemne om Karin Fossums kriminaletterforsker Konrad Sejer. Problemstilling: Hvordan utvikler Konrad Sejer seg, og hvordan forhold har Karin Fossum til ham som romanfigur? Karakter: 4+
Kielland, Bjørneboe, Ellingsen - Tre skolerefsere Et særemne der jeg tar utganspunkt i de tre bøkene "Gift" (Alexander Kielland), "Jonas" (Jens Bjørneboe) og "Melding Hjem" (Eystein Ellingsen), og blant annet ser på hvordan de kristiserer skolen, og hvordan forfatternes bakgrunn påvirket deres sy
Kjell Askildsen Særemne om den norske forfatteren Kjell Askildsen. Karakter: 6 (VK2)
Klaus Hagerup: "Markus og den store fotballkjærligheten" og "Markus og jentene" Klaus Hagerup og bøkene "Markus og den store fotballkjærligheten" og "Markus og jentene".
Knut Hamsun Særemne om Knut Hamsun.
Knut Hamsun Et særemne om Knut Hamsuns liv og forfatterskap + analyse av boka Markens Grøde
Knut Hamsun. Nazist? Særemne om Knut Hamsun som ser på om Hamsun var nazist, og om det finnes nazistiske meninger i bøkene hans.
Konstantin Stanislavkij og Bertolt Brecht En sammenligning av Konstantin Stanislavkij og Bertolt Brecht som betydningsfulle teaterpersonligheter på 1900-tallet. Særemne i teaterkunnskap.
Korleis blir psykiatriske sjukehus/institusjonar framstilt i bøker? Særemne om tre bøker: "De gales hus" av Karin Fossum, "23-salen" av Ingvar Ambjørnsen og "På St. Jørgen" av Amalie Skram.
Krigslitteratur, fire krigsromaner "Det store veiskillet" av Kåre Holt, "Englandsfarere" av Sigurd Evensmo, "John Moe - Dobbeltagent" av Jan Moen og "Det største spillet" av Per Hansson.
Kriminallitteraturens utvikling gjennom det 20. århundre Kriminallitteraturens utvikling sett gjennom tre bøker. Forskjellige kriminalsjangre, tolkning av bøker, sammenlikning av dem og plassering av dem i tid og kriminalsjanger. Karakter: 6
Kristiansandsdialekten i endring Særemne fra VK2 om kristiansandsdialekten og hvordan den er i ferd med å endres. Inneholder masse nyttig for alle som skal skrive om dialekter og endringer! Karakter: 6
Kvinnelige og mannlige forfattere innen skandinavisk kriminallitteratur Fordypningsoppgave/særemne om forskjeller på kvinnelige og mannlige forfattere innen kriminallitteraturen med utgangspunkt i analyse av fire kriminalromaner skrevet av ulike forfattere. Karakter: 6
Kvinnens rolle i samfunnet Særemne om kvinnens stilling i samfunnet skrevet på bakgrunn av bøkene "Et dukkehjem" (Henrik Ibsen), "Senere, Lena", "Sitt eget liv" (begge Anne Karin Elstad) og "Sannheten bortenfor" (Anne Holt). Karakter: 5+
Kvinnerollen 1850 - 1980 Særemnet beskriver endringen av kvinneroller sett gjennom skjønnlitteraturen fra 1850-1980.
Kvinnesyn i "Det røde gardin" av Amalie Skram og "Hjemkomsten" av Kjell Askildsen Dette er en fordypningsoppgave for første semester vg3; avdeling studiespesialiserende.
Lars Saabye Christensen Særemne om Lars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen - Halvbroren, Beatles og Gutten som ville være en av gutta Tre personer skapt av Lars Saabye Christensen: Otto, Kim og Barnum. Hvem er de, og hvorfor er de som de er? Karakter: 5+ (VK2, allmenn)
Lars Saabye Christensens bøker Problemstillingen min var: "Hvilke problemer dukker opp i overgangen mellom barn og voksen, og hvordan takler barna dette?". Jeg har sammenliknet "Gutten som ville være en av gutta", "Herman" og "Maskeblomstfamilien".
Litteratur som samfunnskritikk Særemne med problemstilling om hvordan litteratur ble brukt som samfunnskritikk fra 1870 til 1900 med utgangspunkt i "Karens jul" av Amalie Skram, "Karen" av Alexander Kielland og "Et dukkehjem" av Henrik Ibsen.
Litterært særemne - "Hodejegerne" og "Flaggermusmannen" Sammenligning av "Hodejegerne" og "Flaggermusmannen" av Jo Næsbø. Litterært særemne skrevet i 10. klasse.
Ludwig van Beethovens liv og musikk sett fra den klassisistiske formens perspektiv Oppgaven tar for seg Mesterens liv og musikk. Biografi, musikkeksempler og saker. Karakter: "Godt til meget" (Årsoppgave, 3. klasse vgs., Steinerskole)
Marianna Fastvold: "Feid og pyntet" Ekstensivt tolkning av Marianne Fastvolds "Feid og pyntet". Gyldendal Forlag, 2003 Tema: Frigjøring selvstendighetgjøring.
Marianne Fastvold: "Dame i svev" Særemnet bok nr 2, Marianne Fastvold, ”Dame i svev” Gyldendal Forlag, 1991.
Marianne Fastvold: "Død som en dronte" Ekstensivt særemne Marianne Fastvold, 1994 ”Død som en dronte", Gyldendal Forlag, 1994.
Marianne Fastvold: "Tristan kommer" Intensivt særemne om Marianne Fastvold, 1998 ”Tristan kommer” Gyldendal Forlag A/S.
Massemedia - den fjerde statsmakt? Omfattende særemne om problemstillingen:
Matematikk - IKT i grunnskolen Matematikkprosjekt om IKT som undervisning i grunnskolen
Metallica - de fire første albumene Det er en analyse av sangene på de fire første albumene til Metallica, samt en biografi av alle de fire nåværende medlemmene.
Modernismen (ca. 1900-1980) Stilen inneholder informasjon om modernismen, kubisme og analyse/sammenligning av Picassos bilde "Pikene fra Avignon".
Norrøn mytologi Oppgave om opphavet til norrøn mytologi. Hvor kommer den fra?
Nullingen og 1984 om viktigheten av balanse mellom frihet og sikkerhet? Teksten er om hvordan Nullingen av Paul Abel og 1984 illustrerer viktigheten av balanse mellom frihet og sikkerhet? Særemne, karakter 5.
Personkarakteristikk av Wilfred Sagen i "Lillelord" (J. Borgen) Personkarakteristikk av Wilfred Sagen - hovedpersonen i Johan Borgens trilogi, "Lillelord".
Precious (film) og "Trøkk" av Sapphire Adaptasjon fra bok til film. Særemne om boka "Trøkk" (originaltittel: "Push") og filmen basert på boka, Precious.
Reklame og dens påvirkning på forbrukeren Om reklame og reklamepåvirkning. Karakter: 6 (særemne i norsk, VK2)
Reklamebilder i et kjønnsperspektiv En grundig gjennomgang av reklamebilder og deres betydning, sett i et kjønnsperspektiv. Om noen leser særemnet, og ønsker å se bildene som hører til, er det bare å ta kontakt via epost. Karakter: 6
Ringenes Herre fra bok til film Fordypningsemnet om adaptasjon - Ringenes Herre: Ringens brorskap fra bok til film.
Robert Jordan Om Robert Jordan og forfatterkarrieren hans. Skrevet i 10. klasse.
Rus Analyse av de to bøkene "Hard Asfalt" og "Alene-nå igjen".
Sagaen om isfolket av Margit Sandemo Analyse av tre bøker skrevet av Margit Sandemo: Lucifers kjærlighet, Utysket og Nattens demon.
Sammenlikning av Maskeblomstfamilien og Beatles Inneholder punktvis oversikt over bøkene Maskeblomstfamilien og Beatles av Lars Saabye Christensen.
Sex, drugs and rock "n" roll Særemne på nynorsk om følgende bøker og forfattere; Henrik H. Langeland (Wonderboy), Mads Larsen (Pornopung) og Jay McInerney (Typisk Meg). Problemstillingen tar for seg bl.a. ungdom og rus/dop.
Sigrid Undsets liv og forfatterskap Her skriver jeg om nyrealismen, Sigrid Undsets liv og forfatterskap, samt resymè og analyse av boka "Kransen".
Sjangerstudium av kriminalromanen Omfattende særemne på 22 sider. Analyse av "Blind Gudinne" (Anne Holt), "Catch" (Stein Morten Lier) og "Hundene i Riga" (Henning Mankell).
Sosiale og seksuelle forhold i Andeby. Om sosiale og seksuelle forhold i Andeby. Kvinnediskriminering, rasisme, vold osv.
Spiseforstyrrelser, foredrag Et foredrag om spiseforstyrrelser, fikk karakteren 6.
Språklige virkemidler Analyse og sammenligning av Hamsuns "Victoria" og "Sult", Fosnes Hansens "Løvekvinnen" og "Falketårnet" og Elkeles' "Perfekt kjemi".
Sviket mot Tsjetsjenia Tsjetsjenias historie og deres konfliktfylte forhold til Russland og Sovjetunionen.
Sweeney Todd En grundig filmanalyse av "Sweeney Todd".
Synnøve Solbakken Grundig analyse av både miljø, personer, og språkeleg verkemiddel i Bjørnson boka Synnøve
Særemne i barnelitteratur Hvordan blir forholdet mellom Gubben og Katten skildret i bøkene, og hvordan er forholdet deres til omverdenen?
Særemne om "1984" og "Fahrenheit 451" Litterært særemne om Orwells "1984" og Bradbury sin "Fahrenheit 451". PS! Er ungdomskoletekst ;)
Særemne om bokserien "Bergfoss" av Synnøve Eriksen Særemne i norsk om bokserien "Bergfoss" av Synnøve Eriksen. Karakter: 5- (3. klasse, vgs)
Særemne om Erlend Loe Heldagsprøve i særemne om Erlend Loe og hans fire bøker "Doppler", "L", "Naiv. Super." og "Tatt av kvinnen" med intensiv lesing av de to siste.
Særemne om fire av Ingvar Ambjørnsens bøker Kort særemne om de fire Ambjørnsen-bøkene "23-salen", "Utsikt til Paradiset", "Heksenes kors" og "Dronningen sover".
Særemne om Ingvar Ambjørnsens og bøkene om Elling Særemne om Ingvar Ambjørnsens og bøkene om Elling
Særemne om Kjell Aukrust Flott oversikt over nå avdøde Kjell Aukrusts liv og hans folkekjære figurer som f.eks. Solan Gundersen og Ludvig.
Særemne om Knut Hamsun Særemne som tar for seg bøkene Sult, Victoria og Markens grøde. Ser også på Knut Hamsuns betydning for dagens moderne litteratur.
Særemne om litteraturhistorie Litteraturhistorien i korte trekk, med noen få forfattere som står sentralt i hver periode.
Tante Ulrikkes vei Teksten er en fordypningsoppgave i norsk. Analyse og tolkning av "Tante Ulrikkes vei"
Tegneseriene Donald Duck og Pondus Et originalt særemne om hverdagslige problem i Donald og Pondus.
Tor med hammeren Teksten er en del av et særemne. Kan brukes som input i en større tekst. En gjennomgående fordypning av den norrøne guden Tor; med sammenligninger.
Tore Renberg: "Charlotte Isabel Hansen" og "Kompani Orheim" Presentasjon om forfatteren Tore Renberg og to av bøkene hans. Se vedlagt PowerPoint-presentasjon. Karakter: 6 (10. klasse)
Tre kriminalromaner. Tre forfattere. Dette særemnet fra 2008 baserer seg i all hovedsak på bøkene "Blind gudinne" av Anne Holt, "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø og "Morder uten ansikt" av Henning Mankell. Karakter: 6 (norsk, 3. klasse)
Universet Erlend Loe Et særemne om Erlend Loe. Sammenligner universene i bøkene Tatt av Kvinnen, Fakta om Finland, Doppler og Naiv.Super. Karakter: 5
Unni Lindell: "Rødhette" og "Prinsesser er rosa om dagen og sorte om natten" Særemne om Unni Lindell. Inneholder forfatterbiografi og presentasjon av de to bøkene "Rødhette" og "Prinsesser er rosa om dagen og sorte om natten". Skrevet i 10. klasse.
Uruguay Fakta om Uruguay.
USA og Cuba Beskriver forskjellene mellom Usa og Cuba.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst