"Kurt Koker Hodet" (E. Loe)
Anmeldelse av "Kurt Koker Hodet" av Erlend Loe.
Karakter: 6 (grunnkurs, allmenn)
”Her er Kurt.” Slik starter Erlend Loes ”Kurt koker Hodet”, en bok om konger og trucksjåfører såvel som innvandrere, leverpostei og bæsj.
Det hele topper seg når Kurt og Bud, sønnen hans, oppdager en container full av innvandrere (og en ballong) på kaia. Det hele utvikler seg til en multikulturell farse, der Kurt, kona hans, UD, Konge og fedreland blir satt på prøve, alt på grunn av en malplassert container og et fat pølser med sprøstekt løk.
Et litt underliggende tema i ”Kurt Koker Hodet” er Norge og nordmenns holdning til det fremmede, utenlandske og ukjente. I begynnelsen er de fleste på Gunnars kai skeptiske til alt fra utlandet, men når boka nærmer seg slutten, endrer flere og flere holdning, og til slutt innrømmer til og med Kåre at leverpostei fra Bangladesh faktisk smaker bedre enn norsk leverpostei. Det er snakk om en liten revolusjon her!
”Kurt Koker Hodet”, den fjerde boka i Erlend Loes ”Kurt”-serie, ble egentlig skrevet som et teaterstykke for Trøndelag Teater, men ble en så stor suksess at Loe følte at han måtte gi stykket ut som bok. Det er kanskje noe av det smarteste han har gjort. ”Kurt Koker Hodet” er ei morsom, underholdende og fengende bok, som jeg vil anbefale for barn i alle aldre. Den er perfekt for høytlesning, og passer til alle døgnets tider. Den er også ei bok for ettertanke og refleksjon, selv om det hele blir en del oppstykket av all humoren.
Alt i alt er ”Kurt Koker Hodet” en høyst vellykket bok, og anbefales til alle som kunne tenke seg å ha øynene klistret fast i ei bok – i en og en halv time.
Legg inn din tekst!
Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Last opp tekst