Villmark
"Villmark" er en nylig innspilt norsk produsert film. Det er en veldig bra laget film sett fra min side. Jeg har selv sett den flere ganger, og jeg synes den er like bra hver gang, selv om jeg vet hva som skjer til enhver tid. Det er ikke mange norskproduserte skrekkfilmer som blir så gode i forhold til internasjonale filmer. Etter min mening er "Villmark" den beste skrekkfilmen siden "de dødes tjern", som også er en norsk produsert film. Det er ORO Film a/s som har laget filmen. De har også laget flere andre store filmer som "Svidd neger" og "Alt om min far".
Villmark ble lansert i 2002, og kostet 8.5 millioner kroner å produsere. Den ble spilt inn på Trysil, i Amblaskogen, og det tok ikke mere enn 24 dager å spille den inn. ansvarlig produsent for filmen er Jan Aksel Angeltvedt, og manus forfattere er Pål Øie og Chrisopher Grøndahl.
De viktigste rollene blir spilt av Bjørn Floberg (Gunnar), Kristoffer Joner (Lasse), Marko Kanic (Per) og Simon Norrthon (den ukjente i skogen).
Dette er en spenningsfilm, spekket med action fra start til slutt. Her følger et handlingsreferat fra filmen:
TV-selskapet Real TV skal om kort tid lage en realityserie hvor deltakerne skal overleve uten hjelpemidler i ødemarken. For å sveise teamet sammen bestemmer sjefen, Gunnar, at staben skal utsettes for det samme. Han tar dem med til en hytte langt inne i skogen, der de fem skal klare seg en helg uten medbrakt mat, mobiltelefoner og sigaretter. Teamet, som består av Lasse, Per, Elin og Sara, følger med noe ufrivillig. Da de kommer til hytta, forteller Gunnar om et fly styrtet i et vann like i nærheten og at piloten aldri ble funnet.
Lasse og Per kommer etter hvert over en forlatt teltplass nede ved dette vannet. Telt, mat og klær ser ut som det har stått urørt en stund. Et eksempel på det er melk som har gått ut for en måned siden. Selv om det ser helt forlatt ut, får Lasse en ekkel følelse. Og når Per finner liket av en ung kvinne i tjernet er det hele i gang. Lasse vil dra til politiet med en gang, men Gunnar, som er sjefen, nekter dem det. "Det har ingenting og si om hun ligger der et par dager ekstra. Hun er jo allerede død" sier han.
Gunnar er lederen for teamet, og han vil ikke ha noen innvendinger av andre. Det er han som bestemmer, og han tar derfor alle avgjørelsene. Han er egentlig en typisk ledertype med masse selvtillitt. Lasse og Per er personer som ikke helt følger spillereglene. Selv om Gunnar ber dem om å holde seg unna vannet, går Lasse ned der ofte for å ta noe å drikke, og ta seg en røyk som ligger igjen i teltet.
Gunnar presser Lasse og Per til ikke å fortelle jentene om det de fant, før turen er over. Men da teamet merker at det er en ukjent person der ute i mørket, tar det ikke lang tid før Lasse forteller jentene om liket. Gunnar ber fremdeles Per og Lasse holde seg unna vannet i skogen, men Lasse er stadig der nede for å ta seg en røyk og noe å drikke som ligger igjen inne i teltet.
Alle får etter hvert hver sin enmanns opplevelse med den ukjente ute i skogen, og Gunnar og Per blir til og med drept. Da den ukjente personen som lusket rundt der ute, blir drept til slutt, viser det seg at det var bestefaren hans som styrtet i flyet under andre verdenskrig. Man får egentlig ikke vite så mye om den ukjente, men han har levd for seg selv i et telt ute i villmarken en god stund. Han har også drept kona si. Det er liket av henne som Lasse finner i tjernet.
I denne filmen er det brukt mange virkemidler for å gjøre filmen spennende.
Et eksempel på det er musikk- og lydbruk. Hver gang personer nærmer seg vannet, virker musikken inn på oss på en spesiell måte, og "forteller" oss at det er noe skummelt som foregår. Dette virkemiddelet er mye brukt i grøssere, thrillere og andre skumle filmer.
Et annet virkemiddel som er mye brukt i filmen, er detaljer. Produsenten har brukt flere detaljer som gjør filmen bedre på mange måter. Da Per en gang går nede ved vannet, legger man merke til alle hakkene i trestammene, og at det henger en teltplugg i en snor ned fra et tre. I neste scene med Per, ligger han drept med en teltplugg i strupen. Selv om de fleste detaljene i filmen er små, legger man lett merke til dem og skjønner at de har noe med handlingen å gjøre.
Det siste store virkemiddelet er mørket. Mange mennesker er redde for mørket, og det benytter produsenten seg av. De fleste skumle scenene skjer når det er mørkt, og man kan derfor heller ikke se ansiktet på den ukjente personen før på slutten. Når personen viser seg, ser man bare den røde kjolen han går i forsvinne inn i mørket.
Da Villmark kom på kino ble alle filmkritikerne henrykt. De hadde lengtet lenge etter en norsk- produsert film som er så bra laget som Villmark. I følge kritikere er filmen en klassisk grøsser, og den er en fin kombinasjon av moderne, internasjonal filmform og norsk egenart. Villmark er en god film med spennende handling. Lydmessig er den også veldig bra med en stemningsmusikk og gode lydeffekter.
Legg inn din tekst!
Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Last opp tekst