Papegøyer er gøy!

Artikkel om papegøyer. Flere forskjellige arter blir beskrevet.
Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2018.01.10
Tema

Papegøyer er gøy!

Papegøyer er noen sjarmerende skapninger. De er intelligente fugler som oftest trives best med andre. De har mange forskjellige farger, fasonger og størrelser. Én papegøye kan være rød, blå, og gul på en gang. De kan lære å forstå mange ord, og kan lære triks minst like bra som en hund. Det er lurt å tenke over hvilken type papegøye som passer for deg før man kjøper en. I denne artikkelen skal du få høre om mange fordeler og noen ulemper ved å eie noen av de forskjellige papegøyene for deg som ønsker en ny dyrevenn.

 

Kakaduen er kjent for å være kosete og leken. Den trenger mye oppmerksomhet. Hvis en kakadue ikke får nok oppmerksomhet vil den begynne å nappe av seg fjær fordi den kjeder seg. De kan også bli veldig beskyttende mot maken sin, som kan utgjøre at de angriper andre familiemedlemmer. Kakaduen er en ”puddergøye”. Grunnen til at de holder seg så hvite er fordi det blir laget et pudder i den innerste dunen. Hvis en kakadue renser seg kan du se at nebbet kan få noe av dette pudderet på seg.  Kakaduen er for deg som ikke er allergisk og har god tid til å leke og kose.

 

Amazon papegøyen er en nysgjerrig og utadvendt papegøye. Amazonen er ikke som kakaduen som helst vil ha én person som den blir knyttet til. Den liker seg bedre med flere. I det fri er de flokkdyr, så hvis man er mye borte er det lurt å skaffe seg to av dem. Hvis man bare har en er det lurt å inkludere den mest mulig. Amazonen er en av de papegøyene som er flinkest til å snakke. De kan også lære seg å synge, og regnes som en av de flinkeste til å gjøre det òg. Amazon papegøyen er for deg som ønsker å ta deg tid til å inkludere den i dagliglivet, og ønsker en papegøye man kan ha i en familie.

 

Den grå jakoen kan framstå som forsiktig og sjenert, men den kan også være svært nysgjerrig og leken. Hvis man lar en skittentøyskurv stå åpen på gulvet kommer den sannsynligvis bort og river alt ut av den. Samme gjelder kopper, glass, glidelåser o.s.v...  Det er derfor lurt å ta koppene i skapet og sette lokket på skittenskurven hvis man er en person som er glad i å ha det ryddig. Jakoen er også en ”puddergøye” slik som kakaduen. Det er lurt å ikke kjøpe jako som den første papegøyen man har siden den har en del utfordringer, men er helt topp for deg som liker litt fart og moro i hverdagen.

 

En stor papegøye kan koste alt fra 3.000-25.000 kroner. Jo større papegøyen er, jo dyrere er den. En dvergpapegøye koster fra 500 kr og oppover. Det er også forskjellig hvor gamle papegøyene kan bli. De eldste papegøyene kan bli opp til 100 år, så hvis skaffer du deg en papegøye har du en venn en stor del av livet.  Som denne artikkelen har vist er papegøyene noen lekne og intelligente fugler som har sterke personligheter. De trenger mye stell og mye kjærlighet, men du får utrolig mye tilbake. Jeg håper denne artikkelen har hjulpet deg som ønsker deg en papegøye, og oppfordrer deg til å lese enda mer om dem selv etter at du har skaffet deg en.

 

 

 

 

http://papegoye.no/gra-jako//

http://papegoye.no/forumet/topic/lyst-pa-en-amazon-generell-info-om-amazon-papegoyer/

http://papegoye.no/kakadue/

http://www.zoo1.no/blogg/fugl/hva-boer-du-tenke-paa-foer-du-skaffer-deg-papegoeye

http://papegoye.no

https://no.wikipedia.org/wiki/Dvergpapegøyer

https://no.wikipedia.org/wiki/Papegøyefugler

 

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst