Bob Dylan

Oppgave om Bob Dylan.

Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.10.13
Tema
Rock

Bob Dylans virkelige navn er Robert Allen Zimmerman og han ble født 24. mai 1941, i byen Duluth i staten Minnesota (USA).

 

<bilde>
Da han var 6 år gammel flyttet han og familien hans til byen Hibbing som også ligger i Minnesota. Han begynte å skrive dikt da han bare var 10 år gammel. Han begynte også å lære og spille piano og gitar i en veldig ung alder. Hobbyene hans da han var tenåring var: kjøre motorsykkel, se på filmer og høre på musikk som gikk på radioen. Musikken han likte best var R&B.

 

Robert ble med i sitt første band da han var 15 år, The Shadow Blasters. Men dette bandet ble raskt oppløst.

 

Da han begynte på High school spiltet han gitar og munnspill, og han var med i mange ulike band. I 1958 begynte Robert å kalle seg for Elston Gunn. Mange lurer på hvorfor han endret navn, og noen mener at det var for å bli kvitt det jødiske, og andre mener det var for å gjøre noe kult.

 

<bilde>
Etter high school flyttet han fra Hibbing til Minneapolis, han var ikke en av de studentene som brukte tida på å studere. Han brukte heller tiden på å være på kafeer, og fremføre folkemusikk. Han fremførte alene, og hadde alltid med seg gitaren. Derfor hadde han ikke tid til å studere, så han sluttet på skolen etter 1 år. Nå endret han navn igjen, og kalte seg Bob Dylan.

 

Etter han sluttet på skolen, haiket han til New York. Bob Dylan hadde bestemt seg for å bli profesjonell musiker, og han mente at hvis han reiste til New York var det størst sjanse for at han kom til å lykkes. Det var ikke bare derfor han reiste til New York, han ville også møte det store idolet sitt Woody Guthrie. Han fikk sin første platekontrakt i 1961, og debutalbumet hans Bob Dylan, ble gitt ut i 1962. Sangene på dette albumet var folkemusikk og Blues, og det var bare 2 originale sanger på albumet. Etter hvert som han ga ut nye plater ble han veldig populær, og han var ofte på konserter flere ganger i uken. Ulike artister laget coverlåter til sangene hans.

 

<bilde>
Etter hver endret han stil, og begynte med rock. Mange fans ble leie, og ville at Bob skulle holde seg til folkemusikken. I 1965 endret han stil igjen, denne gangen var det elektrisk rock.

 

I 1966 ble Bob Dylan veldig skadet i en motorsykkelulykke, han brakk nakken. Så han tok det med ro i en periode etter ulykken. Og det tok faktisk 5 år før han holdt sin neste konsert.

 

Bob Dylan har samarbeidet med mange ulike artister, for eksempel Roy Orbison og George Harrison.

 

<bilde>
Det er ikke så mye å finne ut om privatlivet hans, men det har oppstått en del rykter om narkotikamisbruk og visse andre ting.

 

Bob Dylan har ikke bare laget musikk, han har også skrevet bøker…

 

Han regnes som rockehistoriens største poet, og han har skrevet over 100 geniale sanger. Bob Dylan er veldig berømt for å ha kombinert rock, poesi og folkemusikk. Han har rett og slett laget en ny musikkstil.

 

Bob Dylans karriere begynte på 1960-tallet, og den er enda ikke over. Noen av hans hiter for eksempel Knockin’ on heavens door kommer sannsynlig vis til å leve veldig lenge..

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst