Charles Darwin (1809-1882)

Om Darwins liv og evolusjonsteorien hans.
Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.01.31

Han ble født i 1809 i England. Han kom fra en god familie. Farfaren og faren hans var leger og botanikere. De hadde egentlig ikke så stor betydning for han, men litt. Han begynte å studere medisin, men han likte ikke å studere oppkuttete dyr og slikt så han avbrøt studiene. Han begynte da å studere teologi. Han trodde vell at han skulle bli prest. Han studerte samtidig også på egenhånd biologi og geologi. Han ble svært interessert i det.

 

Han fikk tilbud fra en venn om å bli med på en forskningsekspedisjon rundt jorden. Han ble med som naturviter. De reiste fra Brasil til Australia og så til Europa. De skulle lage kart. Da fikk Darwin god tid til å studere planter, dyr og steiner. Han sendte flere kasser hjem. Han studerte det merkelige dyrelivet på Galapagos-øyene. Om hvordan dyr tilpasser seg etter naturen, og forandrer seg. Geologiske forhold og mye annet. Han var kristen og trodde som de fleste andre at gud hadde skapt alle de forskjellige artene og lignende. Reisen varte i ca 5 år.

 

Etter reisen så fikk han en form for Agorafobi. Han likte ikke å omgås mennesker, var stille og beskjeden. Han flyttet til Kent. Han fortsatte likevel forskningen sin. Han fant ut mye. Han giftet seg med Emma Wedgewood.

 

Han ga etter 20 år ut en bok om hans teori om utviklingslæren. Boka møtte stor motstand fra kirken. De likte ikke at han sa at mennesker stammer fra aper, og at arter forandrer seg over tid sammen med naturen. Det var jo imot kirkenslære og nesten hele troen deres. Han fortsatte likevel, og ga ut flere bøker. Han døde i 1882.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst