Chuck Berry

Biografi om musikkpioneren Chuck Berry.
Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.03.09
Tema
Rock

Født Charles Edward Anderson Berry den 18 oktober, 1926. Chuck Berry var en av de første som spilte rock’n’roll da den dukket opp på 50-tallet.

 

Han ble arrestert 18 år gammel for væpnet ran. Han og noen kamerater var på biltur, bilen deres brøt sammen, og de brukte en ødelagt pistol til å true til seg bilen til en i en annen bil. Chuck slapp ut fra ungdomsfengselet på 21-årsdagen i 1947.

 

Chuck giftet seg med Themetta Suggs, også kalt ”Toddy” i oktober, 1948. Han jobbet som vaktmester og på bilfabrikker. Men han tjente også penger ved å spille gitar og I 1953 var han med i Johnnie Johnson Trio.

 

I mai 1955 var Berry i Chicago. Her traff han Muddy Waters som introduserte ham for Leonard Chess i plateselskapet Chess Records. Han fant ut at Berry var en passende artist for å treffe nye publikumsgrupper.

 

I 1959 kom han i fengsel igjen, og denne gangen for å ha ansatt en 14 år gammel jente som han hadde møtt i Mexico, i garderoben på nattklubben hans. Jenta fikk senere sparken. Da hun ble arrestert for prostitusjon, ble Berry arrestert for å ha brutt the ”Mann Act”, som sier at det er ulovlig å ta med kvinner over delstatsgrensene i USA i den hensikt å utøve ”umoralsk aktivitet” (som prostitusjon). Han ble dømt til 5 års fengsel og 5000 dollar i bot.

 

På 1970-tallet gjennomførte Berry en rekke turneer. Han reiste gjerne alene, bare med sin egen Gibson-gitar.

 

1979 havnet Berry i fengsel for tredje gang. Denne gangen på grunn av manglende skatteinnbetaling.

 

I 1990 ble det sagt at det var installert videokameraer på kvinnetoalettene i to restauranter Berry eide i St. Louis. 59 kvinner anla felles sak. Tvisten ble løst ved at Berry betalte ut erstatninger anslått til noe over 1,2 millioner dollar.

 

Kilde: Wikipedia

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst