Elton John

Elton Johns liv, suksess og karriere.
Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.02.14
Tema
Pop

Elton Johns egentlige navn var Reginald Kenneth Dwight, til han i 1971 skiftet det til Elton Hercules John. John ble født den 25. mars 1947 i Pinner, Middlesex i England. Han er en av de mest suksessrike musikere, sangere og komponister i Storbritannia. Johns foreldre var Stanley og Sheila Dwight. John ble oppkalt etter sin onkel som het Reginald Kenneth. I 1961 ble foreldrene skilt, og moren hans giftet seg med Fred Farebrother i 1971. Eltons far, som var ansatt i Royal Air Force forbød han å spille eller lytte til Amerikansk musikk. Han ville at sønnen også skulle inn som soldat i luftforsvaret eller bli ekspeditør i bank. Siden faren var mye borte, bodde John for det meste med moren, bestemoren og tanten. Siden John startet allerede som 4 åring og spille piano, utviklet han seg allerede som ung gutt til å bli en dyktig pianist.

 

Da han var 11 år gammel vant han et stipend til Royal Acedemy of Music som han gikk på til han ble 15. Det var i 1960 at John og vennene han startet bandet Corvettes, som senere ble Bluesology. John spilte både keyboard og orgel, og skrev 2 av sangene selv «Come Back Baby» og «Mr. Frantic» som han sang selv. John forlot bandet i 1967 og startet et samarbeid med Bernie Taupin. Sangene til John og Bernie nådde ikke hitlistene, men promotoren Steve Brown var allikevel interessert. Steve Brown opp fordret dem til å gå sine egne veier, og ikke lage standardisert populærmusikk. «Lady Samantha» og «All Across The Havens» var de første sangene John og Bernie spilte inn etter dette, selv om de ikke ble så populære ble «Lady Samantha» den mest kjente sangen John noen gang hadde utgitt. Da Johns første album Empty Sky kom ut i 1969, var det litt mer oppmerksomhet.  Gjennom deler av 80- tallet hadde Elton John misbrukt alkohol og narkotika, og etter 5 års ekteskap med en kvinne innrømte han at han var homofil.

 

Elton John var en av 17-tallets største artister, og har fått sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. I 1998 ble Elton slått til ridder av dronningen, og fikk tittelen Sir Elton John. Han ble hedret for å være ”Utstrakt musikalsk og veldedig virksomhet”. Johns innsats for prinsesse Dianas Minnefond og aidssaken har gjort John til adelsmann. Johns salg av sangen ”Candle in the wind” som solgte 31,8 millioner, slo verdensrekorden. ”Candle in the wind” er også den mest solgte singelen i Norge.

 

Det var i 1999 at Elton John ble rammet av et hjerteinfarkt, han slakket ned på turnene og låtskrivingen. Han sa att hans neste album skulle bli hans siste.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst