Kurt Cobain (1967-1994)

Oppgave om Kurt Cobain. Inneholder også bilder.
Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.03.09
Tema
Rock

Kurt Donald Cobain, ble født 20. februar 1967 på et sykehus i Aberdeen som ligger i staten Washington. Faren Don var bilmekanikeren og moren Wendy var hjemmeværende. Kurt har tidligere sakt at han hadde en god barndom, helt til han ble 9. Det var det året foreldrene skilte seg. Foreldrenes skilsmisse ble en voldsom konflikt, fylt med hat og hevn. Dette gjorde at Kurt ble utrygg og mistroisk. Kurt hadde en splittet personlighet, på den ene siden skrek han etter oppmerksomhet, og på den andre siden var han redd.

 

<bilde>

 

Kurt bodde først hos faren, men han følte seg sviket når faren giftet seg på ny. Da flyttet han til en tante. Så bodde han en periode hos faren igjen, så hos besteforeldrene, så tre sett med tanter og onkler. Da han var 16 år, flyttet han inn hos moren. Men hun var mer opptatt av sine unge elskere enn av sønnen Kurt. Kurt gikk henne rett og slett på nervene, hun hylte ofte ut at hun synes han var en taper. Til slutt kastet hun han ut for godt. Kurt klarte aldri å glemme at moren hadde kastet han ut.

 

Da han gikk i 8. klasse begynte han å eksperimentere med dop, han røykte marihuana og testet LSD. Etter hvert begynte Kurt å røyke daglig. På skolen var han en taper, og ble kastet ut av high school. Han prøvde seg på en skole for mistilpasset ungdom, men han droppet ut.

 

Da Kurt var 16 skrev han mye i dagboka om selvmord. Oldefaren James hadde tatt selvmord, og to av bestefarens brødre skjøt seg, den tredje drakk seg i hjel. I 8. klasse fant Kurt og et par kamerater en nabogutt som hadde hengt seg i et tre utenfor skolen. Kurt sa selv at han aldri kom til å passere 30.

 

<bilde>

 

Kurt fikk sin første gitar da han var 15, det var en billig japansk modell. Noen år senere leste an Led Zeppelin-biografien ”Hammer og the Gods” og ble tiltrukket av musikkbransjen. Han har sakt at han kom til å lage plater som skulle bli større enn U2 å R.E.M.

 

I desember 1985 spilte han inn en demo med sitt første band, Fecal Matter. Sammen med Krist Novoselic startet han opp den første utgaven av Nirvana våren 1986. Kurt flyttet fra hjemstedet Aberdeen for godt da han var 19 år, men han flyttet ikke lenger enn noen mil unna.

 

Før Kurts første konsert i Seattle, var han så nervøs at han kastet opp.  Det var ikke uvanelig at det bare var et halvt dusin mennesker da Nirvana var på turne med plata ”Bleach”. De aller fleste rockeband synes Nirvana ”sugte.” etter hvert fikk Kurt en selvtillitt på senen.

 

Privatlivet til Kurt ble en gullgruve for sladderpressen. Siden han hadde rusproblemer og et stormfullt ekteskap med Courtney Love fikk pressen mange overskrifter.

 

8. april 1994 ble Kurt Cobain funnet død i garasjen, da hadde han vært død i 3 dager. Dødsårsaken var et hagleskudd mot hodet. Politiet sa med en gang at det var selvmord. De sa det ikke var noen tydelige fingeravtrykk på haglen, men sannheten er at de ikke sjekket før mange måneder etter at Kurt Cobain var funnet død. Men kunne Kurt ta selvmord? Han hadde nemmelig tre ganger overdose heroin i blodet, det er for mye for selv en hard heroinmissbruker som han. Så han kunne ikke løfte hagla, han kunne ikke skutt seg. Men ingen har blitt arrestert for drapet på Nirvana legenden.

 

Kurt Cobain og Nirvana har lojale fans, og etter Kurts død har kona Courtney Love blitt sett på som satan selv. Mange mener hun er ansvarlig for Kurt Cobains død. Kurt og Courtney skulle skilles, og Courtney hadde bed et advokatfirma om å få den mest ondskapsfulle advokaten. Hun gikk også rundt og tilbød folk masse penger vis de drepte Kurt og fikk det til å se ut som selvmord.

 

Kurt Cobain har betydd kjempe mye for en hel generasjon, med sin gruppe Nirvana stod han i spissen for grungen, og den musikalske popkulturelle omveltningen den førte med seg på 90-tallet.

 

<bilde>

 

R.I.P Kurt Cobain

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst