Michael Jackson - et levende paradoks!

Dette er en biografi av Michael Jackson. Historie om hans oppvekst, hans store gjennombrudd og hans store nedgang... (OBS!! bilder er IKKE med...)
Sjanger
Biografi
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.03.16
Tema
Pop

Historiens mest suksessfulle artist, selv mener han at han er verdens mest ensomme menneske! Ser du for deg Michel Jackson sittende i stua å se ut i luften eller sittende i senga å spille game -boy?? Nei??!

Ikke jeg heller...

 

Michael Joseph Jackson ble født i Gary Indiana 29 August 1958. Han bor nå i Neverland, Los Olivos,USA

Faren til Michel heter Joseph Walter Jackson og moren heter Katherine Scruse. Michael har 8 søsken: Jermaine, Jackie, Tito, Marlon, Randy Jackson, Rebbie, Janet og La-Toya Jackson.

 

Joseph Walter Jackson(Faren til Michael )var en dominerende pådriver.Han motiverte barna sine (en søskenflokk på ni)til å opptre med sang og dans,og han fikk full uttelling:alle ni -seks brødre og tre søstre ble plateartister,allikevell med svært forskjellig hell.

 

Michael var først gift med Lisa Marie Presley (Datter til Elvis Presley) og etter det til Debbie Rowe som ga Michael to sønner. En sønn Prince Michael Jackson jr. (født 13 Februar i 1997) og en datter Paris Michael Katherine Jackson (født den 3 April 1998 )

 

Ung stjerne

Michael`s første fremføring var ”Climb every mountain” for hans barnehage i 1963.Han startet tidlig og hele sitt liv har han forsøkt å gjøre sine drømmer og fantasier til virkelighet!-Noe han har greid veldig godt!(med et lite unntak når det gjelder nesa......)

 

Han startet The Jackson Five i 1964 og de hadde sin første turnering i Mr. Luckys i Gary, Indiana. The Jackson Five inkluderte Jermaine, Jackie, Tito, Marlon og Michael. I starten hadde de i tillegg med en av sin fetter Johnny.-alle med etternavnet "JACKSON".The Jackson Fives første sang var Big Boy som var innspilt i Steeltown i 1968.

 

I 1968 oppdaget Bobby Tayler & The Vancouvers The Jackson Five i The Regal Theater i Chicago. I 1969 gjorde The Jackson Five en opptreden for Berry Gordy i Motown og signerte en kontrakt med dem. Den første LP de spilte inn i Motown var Diana Ross presents the Jackson five, eller bedre kjent som ABC. Denne LP er også den første gull LP til The Jackson Five.Og ikke mange år senere kom den første solo LP til Michael ”Got to be there” ( 1972)

 

I 1976 signerte Jackson Five en platekontrakt med Epic og skiftet navnet sitt til The Jacksons. Jermaine ble igjen i Motown og Randy tok hans plass i The Jacksons.

 

Michael har fått priser nesten hele livet. Den første prisen The Jackson Five fikk var NAACP Image Award for årets gruppe i 1970. Etter det fikk Michael mange flere priser, som for eksempel: den berømte Grammy prisen, Billboard Awards, American Music Awards, MTV Awards, Guinness rekord bok prisen (Thriller: den mest solgte LP i historien), Soultrain Awards, The Legendary King of Pop Award o.l.. I år 2000 fikk Michael artist of the millennium prisen på World Music Awards i Monte Carlo.

 

Musikken- ubeskrivelig bra!

Michael fortsatte å samarbeide med sine brødre et stykke ut på 80-tallet,men folk rundt om merket mer- å mer at han var i en klasse for seg selv. Noe som kom enda mere fram på turneèn i 1982; Michael var så overlegent mye bedre enn sine brødre at det var flaut for publikum å se dem på samme scene som Michael.

 

Suksessen med " Off the wall" gjorde han enda mere selvsikker og ikke minst konkurranselysten enn før. Nå skulle han erobre verden-koste hva det koste ville!

 

25.mars,1983 er den datoen man regner som Michaels gjennombruddsdag. Det var denne dagen han fremmførte "Billie Jean" og debuterte sin nye dansemåte som nå er verdensberømt som "moonwalk"- som de fleste vet er en metafysisk bevegelse der han så ut som om han gikk forover mens kroppen beveget seg i motsatt retning.Dansen var en ny verson av "robot-dansen" som også var en dans, han selv som hadde funnet opp.

 

Dagen etter framføringen, begynte salget av "Thriller"."Thriller" er desidert det mest solgte albumet i historien ,per.dags dato er det solgt ca.43 milioner eksemplarer!!

 

Enten man liker michael eller ikke , michael vil alltid være den som har laget noen av pop-historiens beste plater. Mange kritiserer michael for ting han gjør , utsenee , men skal men kritisere MUSIKKEN hans må de ha svært gode argumenter! Det er nok å nevne "Thriller"- et ubeskrivelig bra album.Hele sju av platens ni kutt var store hits .Lytt så skjønner du hvorfor!

 

Michael har en ganske varierende musikk-stil, men vi alle er vitne til at soulsangeren mestrer både heftig funk og tåredryppende ballader. Vi alle forbinder han sikkert også med den lyse " dame" stemmen som går igjen i alle sangene , dette er vel egentlig det han er blitt mest kjent for .

 

Tragedie

Michael Jackson ser ikke lenger ut som et menneske, men som en dukke, eller som andre har uttalt seg; en porøs porselensdukke! Han påstår selv at han ikke bleker huden, men lider av en sjelden hud-sykdom. En sykdom som gjør at pigmentene i huden hans rett og slett forsvinner!

 

 

u-nyttige ting ,som du gjerne vil vite....

*Høyde 1,75 m              *Favoritt film ET og men in Black

*Alder 44 år                 *Favoritt ting og spise kinesisk mat

*Skostørrelse 42            *Favoritt ting å drikke vann og juice

*Favoritt farge rød.         *Favoritt tall 7

*Favorittsang og fremføre billie jean

ble du klokere ?? ....

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst