Alt var så mye bedre før....eller?

Det sies at barna alltid er vakrere enn foreldrene sine.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål

Det sies at barna alltid er vakrere enn foreldrene sine.. Joda, mulig det. Jeg har i hvertfall aldri sett noen sett noen eksempler på det motsatte. Så det er vel noe i det jeg sier da kan jeg tenke meg.

 

Jeg synes i hvertfall ikke at mine foreldre er så veldig flotte å se på. Noe som er kjedelig, er at de kommer til å lese det her.. Når jeg ser på gamle bilder, fra den tiden da mine foreldre var yngre. Så har jeg ofte problemer med å forstå hvorfor de i det hele tatt gadd å se to ganger på hverandre.

 

Hvis jeg foreksempel tar bilder fra 70-tallet. Der er mange kledd i de latterligste antrekk. Stygge slengbukser, diiiiigert hår, glorete farger. Og det som verre er. DE ER SÅ STYGGE! Det er det jeg føler i hvertfall. Og alikevel var dette under hippietiden. Med fri sex og full pakke. Kanskje det var derfor man begynnte med det. Fordi alle så så jævlige ut med klærne på, at man foretrakk å være nakne det meste av tiden...ikke vet jeg. Jeg levde ikke da, og det er jeg glad for. Det eneste jeg vet om det her. Har jeg fra filmer og tv serier. Det er kanskje vanskelig å bygge et retferdig bilde av den tiden etter å ha sett Forrest Gump. Men jeg har da en mening. Og den skal jeg si.

 

Men det virker som om uansett hvor gyselig folk kledde seg på den tiden, så virker det som om de fleste av menneskene som levde da, klarte å skaffe seg både typer og damer...noen hadde til og med flere...(!!) Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. De var jo ikke mange av de som så noe særlig bra ut. Unntatt kanskje da de var nakne. Og man møter jo ikke mange mennesker med klærne av. Da ender man vel lett opp på lukket celle...

 

Så antageligvis må folk ha hatt en bedre personlighet eller noe sånt i de glade 60 og 70 årene. For jeg ser overhodet ikke noe tiltrekkende ved afrohår og rosa stjerne-øredobber. Men det var vel sånn det var da. Sånn som nå, er det mange av motene fra 60-70-tallet som kommer tilbake. Men uansett, kanskje det er tanken på at de som var datidens sexbomber nå er i 40 årene som legger en demper på mitt syn om skjønnheten på folkene fra den tiden. MEN, slengbukser og platåsko er mye mer kledelig på ei 15 år gammel jente i 1999, enn det var på en mannlig, neddopa joint røykende gitarist av 68 årgangen.

 

Det er også mye annet som har forandret seg opp igjennom tidene. Ikke bare moter, og det jeg kommer til å nevne her. Er bare en brøkdel av alt som jeg kunne ha tatt med....men får å være ærlig, jeg har dårlig tid. Og dette må bli ferdig veldig fort. Skal jeg rekke å sove i natt.

 

Musikk folkens! Det har forandret seg siden 70 tallet det. Da var det gitar og allting, det 68’erne liker å kalle for ”musikk med sjel”. Sjel langt oppi...! Jeg liker ikke at voksne kritiserer den musikken vi unge idag hører på. De påstår at dagens rap, techno og dance musikk ikke har sjel. Og det har de helt rett i. Får å være ærlig, mye av musikken nå. Går får det meste sånn som det her....”Hey, yo ett eller annet....(ikke le!) I don’t give a f...! F…you all! I don’t give a damn! DUNK DUNK DUNK!” (Hvis du klarer å holde maska mens du leser det her. Så hadde jeg satt pris på det.) Men det er nok ikke så mye nyskapende i musikken nå til dags.

 

Men jeg synes ikke det var så mye bedre med den musikken som var da egentlig. Hvis vi tar et godt klassisk eksempel på 60-70 talls musikk....The Bee Gees! Her har vi jo virkelig musikk med..øhh....sjel. Eller no’ sånt. I hvertfall den her..: ”Ah, ah, ah, ah, Stayin’ alive! Stayin alive!” Hvis ikke det er en “dyp” sang med sjel og mening...så vet ikke jeg.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst