Bekjennelser fra doskåla

Det er ikke lett å innrømme at man er bulemiker. Noen ganger må man omtale seg selv i tredjeperson. Slik som her.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.09.04

Å snyte seg i nesen.

På badet.

Gå inn på badet, ta papir fra dorullen, snyte seg i nesa, to ganger. Tre ganger.

Kaste papiret i toalettet, skylle ned.

Å snyte nesen, på badet, få opp gørra, hva betyr det?

 

Du snyter deg i nesa fordi du er forkjølet og har en uvanlig stor snørrproduksjon. Javel?

 

Jeg kjenner fenomenet rennende nese, jeg har vært der, jeg kommer til å komme der igjen. Det er vanlig å være forkjølet, det er alltid ”noe som går”, det går og går og kommer alltid tilbake. Forkjølelsen kommer ingen vei, den går og går og går seg vill og kjører seg fast, men den kommer alltid tilbake. Du kan banne på at den kommer når du helst skulle sett at den gikk, den går og kommer og går og du skjønner aldri helt hva som er motivasjonen oppi det hele. Å komme og gå på den måten er ikke stabilt. Forkjølelsen går og mennesker blir trødd på under vandringen, det er ikke noe greit.

 

Snørr på badet.

Hva betyr det?

Er du forkjølet?

Begynner du å bli syk?

Du snyter ut meter med gørr, trøkker det opp.

Jeg vet at du ikke er syk, jeg vet at du ikke er forkjølet, snørrproduksjonen din har satt i gang for fullt og jeg vet at du ikke er syk og jeg vet at du ikke er forkjølet.

Du gråter.

Du snyter deg fordi du gråter, ingen kan høre at du gråter for du gråter en lydløs gråt, presser frem en lydløs form for desperasjon, du gråter lydløst og snyter ut snørr i papiret og kaster papiret i do og trekker ned.

Du gråter.

Hva betyr det?

 

Å snyte seg, tømme seg. Få det ut, kline det utover papiret, kaste det langt bort og dypt ned i toalettet. Smøre det i tykke lag, dra det ut. Du må få det ut.

Du snyter deg i nesen.

Du har kastet opp.

Det er oppkast i toalettet, du snyter deg fordi du har kastet opp og nesen har blitt tett av kroppslige vesker som er tvunget oppover og oppover og i feil retning, i helt feil retning, men du synes ikke det er feil retning fordi du har tvunget det opp og du ville tvinge det opp.

Du spyr, du stikker fingeren i halsen.

Du snyter deg fordi passasjen gjennom nesen er tett.

Du spyr, nesen blir tett, du må snyte deg.

 

Du snufser.

Hva betyr det?

Du er ikke forkjølet, jeg vet at du ikke er forkjølet.

Du gråter.

Du spyr.

Du gjemmer deg på badet og ser på deg selv i det skitne speilet, du gjør grimaser mot speilet, du stirrer på personen i speilet, personen i speilet stirrer tilbake, speilet er skittent, du er skitten, personen i speilet gråter. Personen i speilet knyter håret i en knute og bøyer seg over toalettskålen. Vipper opp setet, tar plass på gulvet med knærne inntil toalettet, huker seg ned, krøller seg sammen, bretter opp ermene på genseren, gaper høyt, stikker fingeren i halsen, spyr, spyr, spyr. Brekker seg. Spyr. Får det opp og får det ut og blir snørrete, slimete, grøtete, rennende.

Du spyr.

Du stikker fingeren i halsen og spyr, hva betyr det?

Jeg spør deg, hva betyr det?

Har du det ikke greit?

Er det dette som er ute og går, har det gått for langt, har det kommet helt på villspor? Har det som går gått over deg, tråkket på deg, gikk det over deg og oppå deg og tråkket deg flat?

Er du flat?

Har du blitt tråkket flat slik at du må gråte slik at du må spy slik at du må snyte deg i nesen?

 

Hva betyr det?

Jeg har lært meg dette.

Mennesker som snyter nesen på badet er ikke smittet av forkjølelse.

De kliner ikke snørret i papiret og lager ekle lyder fordi de har rennende nese som ikke vil stoppe, som renner og renner fordi forkjølelsen har trødd dem langt ned i spiserøret, de er ikke trampet på og tråkket på og flate fordi de er syke.

De gråter.

Eller spyr.

Kanskje begge i kombinasjon.

Jeg lar meg ikke lure av forkjølelsen, den kan tråkke i vei, kjøre bulldosertaktikk, være hard.

 

Man kan ikke tråkke flat noe som er flatt.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst