Ferieliv

Om det å reise på ferie.
Sjanger
Essay
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2005.02.11

Å reise på ferie, ut i utlandet eller kvar som helst, er jo en opplevelse. Og det tar nok lang tid før du gløymer ein slik tur. Dra ut i verda er jo det mest spennande, kansje reise verda rundt! Få oppleve nye land og kulturar. Men reise ut i Noreg er jo ikkje fult så spennande, då er det meir avslappingstur. Og nokre plassar er det mest ikkje tid til og slappe av, for da er det så mykje ein vil sjå på, gå på museum og sjå landet og slikt.

 

Nokre plassar kan jo være noko nifse, for der er jo nokre land som har ein del terror og krigar, og det liker nok ikkje turistane heller. For ein veit jo ikkje om terroristane kan sprenge eit tog eller kva som helst, men det kan jo skje kvar som helst, og ein veit ikkje når det skjer. Men det er jo viktig å finne ein som er trygg og vere. så vil eg vite meir korleis landet er og korleis kulturen er. For det er jo viktig å være trygg når ein reiser ut på ferie.

 

Varme land syntest eg er det beste og vere i, så ein kan bade og sole seg. Der må være mest 50 grader! Da er det godt og varmt! Ligge på stranda heile dagen, det er det som er det beste med å reise på ferie, men då er det ikkje noko gøy og vare solbrent, for då må ein sole seg med genser på!

 

Men det som er noko teit viss ein reiser til eit land der dei ikkje snakkar engelsk, da er det jo og eit lite problem, for då er det ikkje så let å skjøna kva dei seier, men i dei fleste landa gjer dei jo det, det er det som er så greitt med å ha eit felles språk.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst