Flaks

Hva er flaks?
Sjanger
Essay
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2011.11.24
Tema
Verdier

Kva er flaks? Er alt flaks? Finns flaks i det heile tatt? Menneske definer flaks på forskjellig måte. Pessimistar seiar det er flaks viss du kommer deg til jobben utan å bli overkjørt. Dei fleste er einige om at det er flaks å vinne i lotto. Flaks er svært subjektivt og vil varier med korleis du sjå på det. Ein som vinn i lotto vil si det er flaks at han vant. Ein statistikkar vil si det ikkje var flaks at nokon vant, nokon måtte jo trekk vinnarloddet.

 

Kanskje det er lettare å definere uflaks. Brekk man handleddet i ei sykkelulykke er det uflaks viss man har sykla same strekninga 100 gangar før. Kan man si at flaks er det motsette av uflaks?

 

Eit anna interessant spørjemål er om det går ann å leve heile livet utan å oppleve uflaks. Det måtte i så fall vera ein fiktiv person. Kanskje fettaren til Donald, fetter Anton?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst