Brødrene som skulle skaffe seg teknologi

Moderne eventyr om tre brødre, som ikke er like moderne av seg. En del skrivefeil.

Karakter: 4/3

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.02.08
Tema
Eventyr

Det var en gang tre brødre som bodde i en gammelt umoderne litte hus, alt de hadde av elektriske apparater var lyset i taket, støvsuger og en gammel radio.

 

En dag bestemte de tre brødrene seg for å skaffe seg litt son der teknologi, men problemet var at de ikke visste helt var det var.

 

Først skulle den eldste broren i huset prøve seg, han tokk hesten sin og jakt riflen sin og ridde ned til butikken som hadde “son dere” teknologi. Når den eldste broren hadde komt frem og bundet hesten fast til en bil, tok han jakt riflen på ryggen og gikk in på butikken som hadde teknologi.

“Eg vil ha son derre teknologi eg” sa den eldste broren til mannen i butikken

Da svarte mannen: “har du penger da?”

Men den eldste broren har jo ikke hørt om penger, så da svarte han:

“penger? Hva er penger? Hvor kan jeg få penger?

Da smilte butikkmannen lurt og sa: “viss du tar på deg denne luen over ansiktet og går bort til banken der borte, og sier, “gi meg alle pengene dere har” så skal du nå få penger skal jeg si deg.

 

Da tokk den eldste broren på seg luen over ansiktet som hadde hull i seg, og gikk ut til hesten sin og ridde bort til banken.

 

Men da han gikk in i banken for å skaffe penger begynte alle å skrike og ligge seg ned på bakken. Da begynte den eldste broren å lure for hvilke idioter som ligger seg å sove midt på dagen i en bank, hva nå enn det var. Da han kom til damen bak glasset, sa han: “ Eg trenger penger”. Da så damen jakt riflen han gikk med på ryggen, og begynte å legge penger i en sekk, mens hun trykker på alarmen uten at den eldste broren merket noe.

 

Etter noen minutter fikk broren en bag med penger og gikk ut av banken med et stort smil, mens han tenkte:” nå blir det nok teknologi hjemme jaja”. Men før han hadde satt seg oppå sekken kom det mange biler med blåe og røde lys på taket, som lagde en forferdelig lyd. Ut av billene kom det masse politi folk med våpen rettet mot han, mens de skrek: “legg våpenet ned å ta hendene opp i luften hvor jeg kan se dem”. Broren gjorde det så fort han klarte det, så tokk de på han håndjern og tokk han ned til fengselet.

 

Etter en stund begynte de andre to brødrene å tenke at han eldste broren hadde ridd seg vil eller noe, så nå skulle den mellomste broren prøve seg. Han tok hesten og kjerren sin og gikk av vei til butikken hvor han skulle prøve å kjøpe teknologi. På vei til butikken tokk han hovedveien til byen, men da han kjørte der med hesten & kjerren sin, begynte metall bokser med gummi hjul uten hester å lage masse pipe lyder bak han, den mellomste broren skjønte ingen ting. Han bare vinket og skrekk tilbake til disse metal boksene. Da han hadde kjørt et stykke kom det enda en metall boks, men denne bråkte mye mere en de andre metallboksene på hjul, og denne hadde noen blåe og røde lys på taket, en man fra boksen skrekk: “kjør in til siden nå!”

 

Da svarte den mellomste broren: “nei, nei, nei, jeg skal gå og kjøpe teknologi nå, kan ikke snakke nå”

 

Etter en liten stund da den boksen med blinkene lys og en irriterende lyd hadde kjørt etter han, kom det to flere rare bokser, nå kjørte de 3 boksene med blinkene lys og bråkete lyder rundt han som han måtte stoppe kjerren.

 

Da kom det 7 folk som gikk i make klær ut av billene og dradde han ned fra kjerren og tokk på han håndjern, og kjørte han til fengselet.

 

Etter en stund begynte den siste og minste broren å lure på hvor det ble av de to eldre brødrene sine ble av, og sa til seg selv, “Skal man ha noe gjort, må man gjøre de selv.”

 

Den minste broren hadde verken kjerre og hest, eller en hest. Men den minste broren hadde hørt om noe lurt som kalles buss, han var ikke helt sikker på hva det var, men han trodde det var en måtte for mange å reise med. Så han gikk til det stedet som han hadde hørt var en buss stop, etter han hadde ventet vell og lenge kom det en lang metall boks lignende ting som stoppet der. Det må være bussen tenke den minste broren, mens han gikk på og satt seg ned, på sete han satt seg på la det et ganske stort skinn lignende bok, med grønne papir lapper is seg. Denne kan være nytting tenke den minste broren og putten den i den lille sekken sin

 

Etter en liten stund hadde han komt frem til byen, hvor han gikk av bussen. Den minste broren viste kanskje mest om samfunnet av de to eldste brødrene sine, men han viste ikke hva teknologi eller penger var. Han gikk litt rundt i byen og lurte på hvor han skulle skaffe teknologi, etter en stund da han hadde gått rundt i byen så han en firkantet formet, flatt kube som man kunne åpne. Denne kan være god å ha tenkte den minste broren seg, og putten den ned i den lille sekken sin.

 

Etter han hadde gått litt rundt i byen snublet han over en bok, en stort tykk bok som het: “Data – penger og teknologi” men den minste broren kunne så vidt lese. Men han putten den like glad ned i den lille sekken sin.

 

Etter han hadde gått en stund kom han til en butikk som hadde teknologi og data. Den minste broren gikk in i butikken men visste ikke hva han skulle ha, eller hvordan han skulle få det. Da tokk den minste broren boken ut av sekken og leste om teknologi og penger. Så fant ut hva teknologi han måtte ha, og gikk til kassen hvor man måtte betale, men den minste broren hadde bare 10 tusen kroner, det var ikke nok for alt teknologien han skulle ha.

 

Da tokk han den lille firkantet formet boksen og åpnet den, og gikk in på noe rart han hadde hørt om som het Google, det søkte han, “hvordan få penger”

 

Der fant han ut at han kunne tjene masse penger viss han veddet på hest, så dette gjorde den minste broren, han gikk til travbanen. Og satset de 10 tusen han hadde på en hest med 1 – 1000 odds. Med et mirakel vant hesten han satset på og vant 100 tusen kr.

 

Han gikk tilbake til butikken og kjøpte teknologi og tokk med all sammen hjem igjen, nå ble huset fult av teknologi, men de to eldre brødrene var jo ikke kommet hjem igjen.

 

Etter et par dager kom den mellomste broren hjem og sa: “eg har vært i fengsel.”

Noen måneder senere kom den den eldste broren hjem og sa: “eg har vært i fengsel”

 

Snipp snapp snute, så levde de tre brødrene lykkelig med teknologi resten av sine liv.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst