De tre postene

Et selvskrevet eventyr om tre gutter som prøver å vinne ei vestkantberte.

Karakter: 5/6 (8. klasse)

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2010.12.05
Tema
Eventyr

Det var en gang for ikke så veldig lenge siden at det bodde ei vestkantberte på Riis i Oslo. Alle guttene i Oslo visste hvem hun var og mange var hemmelig forelsket i henne. Men for å få vestkant berta måtte man innom tre poster. Post nr en gikk ut på å handle et antrekk til henne. Det hørtes kanskje lett ut, men det var bare vestkantberta som kunne godkjenne antrekket. Hun var veldig kresen på klær. Post nr to var å svare på en motequiz med 3 spørsmål. Klarte man å svare riktig på alle spørsmålene var man videre til den tredje og siste posten. Det gikk ut på å style vestkantberta.

 

Alle i Oslo visste om disse postene og mange hadde prøvd seg men ikke kommet videre til post to

en gang. De hadde sagt at det var sinnsykt vanskelig selv om det hørtes lett ut. Det var også tre brødre fra Ytre Enebakk som hadde hørt om denne vestkant berta og de syntes det hørtes fristende ut å prøve de postene. De het Ronny, Tommy og Kenneth. Familien hadde et stort håp for Tommy og Ronny. Alle i bygda regnet liksom med de. Mange i bygda inkudert familien hadde ikke noe håp for minstemannen, Kenneth. De syntes bare det var teit av han at han i det hele tatt ville prøve. Brødrene hadde pratet med vestkantberta på telefon noen dager før. Da hadde de avtalt tid og sted. De skulle møte vestkantberta på mandag ved fontenen i Karl Johan klokken tolv.

 

Da var det endelig mandag. Brødrene stod opp sånn rundt halv elleve tiden. - Å nei, utbrøt Ronny Vi skal være på Skovheim om 20 min. Jeg har ikke engang dusjet. Tommy himlet med øynene og sa

- Det går sikkert bra. Bare ta litt voks i håret og litt deo under armene så er du klar.

- Du da Kenneth? Er du klar? Spurte Ronny

- Jada...Tar det ikke så tungt sa Kenneth.

20 minutter senere stod de klare på Skovheim. Tommy hadde på seg trange jeans og en hvit trøye, over den hvite trøyen hadde han en svart skinnjakke med røffe detaljer. Ronny hadde på seg litt videre jeans på seg og en t-skjorte der det stod «I'm the one» på. Over den hadde han bare en grønn jakke. Kenneth hadde på seg en jordfarget joggebukse og en gusjegul t-skjorte på. Han hadde prøvd seg på sleik men det lyktes han ikke så mye med.

 

 

501 bussen kom. Brødrene betalte for seg og satte seg ned i de bakerste setene.

- Jeg lurer på hvordan hun ser ut hu berta fra Riis, sa Tommy og gliste.

- Jeg har hørt at hu er skikkelig digg, utbrøt Ronny.

- Ja, jeg vet! Jeg kommer til å få henne lett, sa Tommy.

- DU?! Aldri i livet om du får hu, sa Ronny.

- Å, hvorfor ikke, sa Tommy med et lurt smil om munnen.

- Kanskje fordi jeg tar to yoga timer om dagen. Jeg har hørt at jenter tenner på det, sa Ronny.

- Javel, men jeg trener jo tre timer på Olas Gym hver dag. Pluss at jeg har sixpack, sa Tommy og viste sixpacken sin til Ronny.

- Skal vi vedde eller, om hvem som får hu kanskje? Sa Ronny.

- Ja, greit for meg. Taperen må hjelpe far på gården i en hel måned, sa Tommy.

- Avtale! Sa Ronny og så tok de hverandre i hånden på det.

Tommy og Ronny begynte å pirke på Kenneth. Kenneth prøvde å ikke bry seg, men de fortsatte og fortsatte. Kenneth snudde bare ryggen sin bare mot dem og hørte på musikk på den kjipe Nokia telefonen sin.

 

En halvtime senere stod ved fontenen og ventet på berta. Klokken var et minutt over tolv. De ventet og ventet. Da klokken ble kvart over tolv kom vestkanberta fra Riis. Hun var slank og høy. Hun hadde blondt bølgete hår og blå øyne. Hun gikk som en modell bortover til brødrene.

Brødrene så på henne med store øyne og munnen helt åpen.

- Er det dere som er Tommy, Ronny og Kenneth? Sa hun med en lys pipestemme.

- Det er oss det, sa Tommy og smilte til henne.

- Dette kan bli interessant, sa berta og stirret på guttene. Hun så nøye på klærene og det virket som hun var imponert. Helt til hun møtte blikket til Kenneth. Hun så nedover og registrerte det han hadde på seg.

Hun virket alt annet imponert. Hun himlet med øynene og sa

- Okei, da skal jeg fortelle om de berømte postene. For å få vakre meg må dere klare alle sammen. Det er tre poster. Post nr en går ut på at dere skal handle et antrekk til meg. Post nr to går ut på å svare på en motequiz og post nr tre går ut på å style meg. Dere får en halvtime på å handle et antrekk til meg. Jeg bruker str ekstra small og 38 i sko. Dere får 5000 kr hver. LYKKE TIL!!!!

Guttene rakk ikke en gang å blunke før berta var borte.

 

 

- Lykke til da brødre, sa Tommy og tok Kenneth og Ronny i hånden.

- Lykke til ja, sa Ronny.

- Måtte den beste vinne, sa Kenneth og smilte. Tommy og Ronny himlet med øynene og gikk sin vei. Kenneth hadde nesten aldri vært på byen. Han hadde alltid holdt seg hjemme og hjulpet far med gården mens brødrene hans var på byen og sjekket jenter. Kenneth gikk bortover Karl Johan. Den eneste butikken han visste om var Fretex. Han tenkte at hun sikkert ville like det. Plutselig fikk han øye på et ark som lå på bakken. Han tok det opp. Overskriften var: JENTER OG MOTE

 

Han leste litt og kom over setningen: Jenter elsker gaver, om det så er en t-skjorte fra Fretex. Samme hva. Bare de vet at det kommer fra hjertet. Kenneth leste videre. Her stod det jo masse bra, tenkte han. Han bretter arket og puttet det i lommen. Endelig var han på Fretex. Han gikk til dameklæravedelingen. Det var et stativ der det hang mange bluser og kjoler. Han så nærmere på kjolene og plukket ut en sjokk rosa kjole med høy hals og tre store hvite knapper på brystet. Kjolen var til knærene og hadde blondedetaljer helt nederst på kjolen. Denne kjolen er perfekt tenkte han. Da han var på vei til kassen så han et par oransje wedges. Det stod Armani på dem. Armani var da et stilig ord tenkte han. Disse ville passe perfekt til kjolen tenkte han. Da gikk han videre til kassen med kjolen og skoene. Kassadamen smilte til han og sa det blir 398 kroner da. Kenneth tok ut en tusenlapp av donald duck lommeboken sin og ga den til kassadamen.

- Da blir det 602 kroner tilbake da, sa kassadamen og ga Kenneth pengene.

- Takk, sa han og smilte og tok varene.

 

 

Ronny gikk rett bort på kjøpesenteret Steen og Strøm. Han gikk opp til andre etasje og rett inn på Napapijri. Han plukket ut den klassiske fleecegenseren i fargen hvit. Han gikk bortover til kassen.

- Det blir 2999 kr da, sa kassadamen.

- Den er grei, sa Ronny og ga kassadamen tre tusenlapper.

- Her er 1 krone tilbake. Ha en fin dag.

Ronny gikk ut av butikken og over til butikken som var rett ovenfor. Det var Lacoste. Ronny gikk til bukse avdelingen. Han valgte ut en super trang jeans i str. xs. Denne vil hun elske sa han og gikk til kassen. Han betalte for seg og gikk ut av butikken. Nå mangler jeg bare sko tenkte han og gikk ut av Steen og Strøm og til Nike Store. Han spurte kassadamen om hun kunne vise ham noen fine nike shox sko til jenter. Hun hviste ham et par. De var hvite med sølvdetaljer på.

- PERFEKT, sa han og så på prisen. De kostet tretten hundre. Lommerusk tenkte han og betalte for seg. Dette var jo lett, tenkte han! Hun kommer til å elsker antrekket.

 

Tommy gikk rett inn på Lindex og rett til dameavdelingen. Han hadde bare fem hundre kroner igjen. Han hadde nemlig brukt resten på seg selv. Han plukket ut en lyserosa singlet som var på salg. Å, hvilken str var det hun brukte tenkte han. Var det størrelse small kanskje? Ja, jeg tror det. Han tok singletten i størrelse small og betalte for seg. Han gikk videre til Cubus. Han gikk til bukseavdelingen og plukket ut et par ordenlig slengbukser med skinnlapper på knærene.

 

Disse buksene var de billigste han fant. De kostet hundre kroner. Plutselig fikk han øye på en brun jakke. Denne var jo fin. Det kostet ikke så mye heller, tenkte han. Han gikk til kassen og betalte for seg. Han så på klokken, den var fem over halv ett. Det var bare et kvarter igjen. Han gikk rett inn på Din sko butikken og plukket ut et par svarte pumps som var til salg. De kostet to hundre kroner. Akkurat, tenkte han og betalte. Nå begynte han å få dårlig tid. Han skyndte seg ned til fontenen og var der akkurat på minuttet. Ronny og Kenneth stod der. De snakket ikke med hverandre. De bare ventet på vestkantberta. Da klokken ble ti på ett kom vestkantberta.

 

- Nå er jeg spent altså! Jeg tror jeg begynner med Tommy, sa hun og tok posene til Tommy.

Hun virket irritert allerede da hun så posene.

- Cubus, Din sko og Lindex? Jeg blir kvalm allerede nå, sa hun og sendte et drepeblikk til Tommy.

Tommy ble rød og så ned i bakken. Vestkantberta tok opp buksen, singletten, jakken og skoene.

- GRUSOMT! Skrek hun. Dette er noe av det verste jeg har sett. I tilegg er alt i størrelse small. Jeg bruker jo extra small har jeg jo sagt. Hun var rød av sinne og slang fra seg antrekket på bakken.

To småjenter tok klærene fra bakken og løp sin vei.

- Beklager, men jeg fant ikke noe annet, sa Tommy med gråtestemme.

- Jeg håper virkelig nestemann har noe bedre å komme med.

- Ja, det skal jeg love deg jeg har, sa Ronny og ga henne posene.

Hun tok ut alle klærene.

- NAPAPIJRI fleecegenser. Å, jeg har ønsket meg den! Lacoste bukse.

Fy feite så fin den var! Skoene var superfine! Du har virkelig bestått Ronny! sa hun og smilte til han.

- Skulle bare mangle, sa han og blunket til henne.

- Da var det Kenneth, sa hun og så på han. Håper det ikke er fra fretex og så på posen.

Kenneth ga posen til henne. Hun tok ut kjolen og skoene og så på dem med store øyne!

- HERLIGHET! Armani wedges! DET ER UTSOLGT OVERALT. Jeg har lett så lenge etter de. Akkurat i den fargen. Fy feite, dette er en drøm som går i oppfyllelse. Kjolen var faktisk ganske søt. Jeg vet akkurat hva jeg skal kombinere med den. Å, tusen takk, sa vestkantberta og ga Kenneth et kyss på kinnet. Kenneth rødmet og så ned i bakken.

- Ja, da har jeg bestemt meg for hvem som har gått videre til post nr to. Det er Kenneth og Ronny!! Gratulerer! Dere har enna en sjanse til å vinne vakre meg. Det vil si at Tommy, du går ut!

- Ok, sa han og gikk sin vei.

- Ja, da var vi kvitt han. Neste post går jo altså ut på å svare på denne berømte mote quizen. Dere må komme til kaffebrenneriet rett nedefor der om et kvarter, sa hun og pekte i retningen.

Brødrene nikket og smilte.

- Ja, da var den grei, sa hun og gikk sin vei.

 

 

Femten minutter senere var brødrene på kaffebrenneriet. Ronny bestilte en kaffe mens Kenneth bestilte sjokolade melk. De satte seg ved et bord i hjørnet og ventet på vestkantberta. Noen få minutter senere kom hun inn på kaffebrenneriet. Hun gikk fort bort til disken og bestilte en kaffe mocca med krem. Hun lette etter brødrene. Ronny ga et lite vink og hun kom mot dem. Hun satte seg ned.

- Ja, da er den andre posten. Her er arket med spørsmålene på, sa hun og ga brødrene et ark hver. Dere får tredve minutter. Dere kan bruke virkemidler, sa hun og drakk en slurk av kaffen sin.

- Det skal hvertfall ikke jeg, utbrøt Ronny.

- Nei, så fint for deg da. Da sier jeg bare lykke til og dere kan starte nå, sa hun og tok seg i håret.

 

«Hvem grunnla Chanel?» Det var det første spørsmålet. Ronny tenkte seg litt om før han skrev ned Coco Chanel. Han hadde nemlig sett en repotasje av denne damen og merket på tv for noen dager tilbake. Det andre spørsmålet var «Hvilken kjent kleskjede kommer fra Sverige?» Dette var jo lett, tenkte Ronny og skrev ned Hennes og Mauritz. Så var det siste spørsmålet «Hvilke land kommer kleskjeden BikBok fra». Hva er svaret på det? Ronny tenkte så det knakte. Ronny fikk plutselig helt hjerneteppe. Han visste ikke svaret på det siste spørsmålet. Hvis han bare hadde hatt en telefon så kunne han ringt en venn. Han turte heller ikke å spørre noen på kafeen. I tilegg hadde han jo sagt at han ikke skulle bruke hjelpemidler. Vestkantberta ville sikkert syns han var teit hvis han gjorde det så han droppet det. Krise, nå er det bare rett ut å hjelpe far på gården, tenkte han og bet seg i leppa. Det hele endte med at bare skrev Sverige.

 

Kenneth leste det første spørsmålet om og om igjen. Hvem grunnla Chanel? Har aldri hørt om merket en gang, tenkte han. Han kom på den lappen han fant på gata litt tidligere idag. Han brettet det forsiktig ut. Han skumleste helt til han kom til underoverskriften KJENTE MERKER. Han skumleste videre nedover siden helt til han kom over setningen. Coco Chanel er en verdens mest kjente designere. Hun grunnla også Chanel i 1910. Her jeg fikk jeg jo svaret på det første spørsmålet. Det var jo greit, tenkte han og skrev Coco Chanel på arket med sin slurvete håndskrift.

 

Han leste det andre spørsmålet. Han brukte lappen og fikk jammen meg svar på det spørsmålet.

 

Han leste det tredje og siste spørsmålet. Dette kan jeg faktisk svaret på, tenkte han. For noen dager tilbake hadde han overhørt en samtale mellom to jenter i klassen. De hadde diskutert hvilke land merket BikBok kom fra og hadde kommet fram til Norge. Han valgte å stole på dem og skrev ned Norge som svar. Han dobbelsjekket svarene to ganger og leverte til vestkant berta. Ronny leverte arket sitt med en skjelven arm. Vestkantberta tok de inn og leste de kjapt. Hun hånlo litt.

 

- Ja, det er en klar vinner her! Begge hadde rett på de to første spørsmålene mens Ronny du fikk helt feil på spørsmål nr. 3. Jeg trodde du visste sånn jeg, sa hun og fniste.

 Ronny ble rød i ansiktet og drakk opp kaffen sin.

- Kenneth, du hadde alt rett. Så er videre til den tredje og siste posten. Gratulerer.

- Jo, tusen takk, sa Kenneth og smilte.

Ronny tok jakken sin og reiste seg.

- Ha det bra, sa han surt og gikk bestemt ut.

Vestkantberta himlet med øynene.

- Bare bli med meg du så drar vi sammen til Jan Thomas sin salong. Det er der du skal style meg.

Kenneth nikket.

 

Noen minutter senere møtte en blid Jan Thomas dem i døren.

- Velkommen, velkommen, sa han og kysset vestkantberta på kinnet.

Han smilte og hilste på Kenneth.

 

De gikk gjennom en lang korridor med bilder på veggen av sminke.

 De gikk til venstre og inn i et rom som var stort og lyselilla. Det var en svart stol midt i rommet. Det var kommoder bak stolen med sminke og en rettetang på. Det hang noen bilder av Jan Thomas på veggen.

- Ja, dette er da min vakre salong. Det er her jeg styler kjendiser som Mira Craig og Aylar. Idag er det din tur, Kenneth, sa han og så på Kenneth.

- Du får førti minutter på deg, Kenneth, sa vestkantberta med pipe stemmen sin og satt seg ned i den svarte stolen.

- Lykke til, Kenneth! Det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut som, sa Jan Thomas og ga han sminke og en rette tang.

 

 

Han la det forsiktig ned på kommoden igjen. Det gikk noen få minutter.

- Hvorfor bare står du der? Spurte vestkantberta irritert. Du skal liksom style meg.

- Jeg vet det, men jeg synes ikke det er verdt å sminke deg for du er så pen fra før av. Du behøver ikke noe sminke.

Vestkantberta ble målløs og fikk blanke øyne.

- Det er første gang en person har sagt noe sånt til meg! sa hun og tørket noen tårer fra kinnet.

Kenneth så på Jan Thomas som stod og tørket tårer han også.

- Virkelig? Spurte Kenneth.

- Ja, hele livet mitt går jo ut på å se sånn ut og kle meg slik, nå gråt hun.

Kenneth strøk henne på ryggen.

- Du har bestått alle testene Kenneth, sa hun og smilte til ham.

Han smilte og ga henne en klem. Hun begynte å le, det gjorde Kenneth også.

 

Snipp snapp snute, så var eventyret ute.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst