Emma Aurora og mannen fra fremtiden

Et moderne eventyr som handler om stygge Emma Aurora og Paradise Hotel.

Karakter: 6

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.06.14

Emma Aurora og mannen fra fremtiden

Det var engang en dame som hadde tre døtre; Pia, Petra og Emma Aurora. Pia og Petra var to vakre jenter som var fullstendig klar over at dette var tilfelle. Emma Aurora derimot var blek og ikke spesielt vakker, noe hun ofte fikk høre fra sine to søstre.

 

En dag etterlyste tv3 vakre jenter til å være med på Paradise Hotel, kanalens mest sette program. Pia og Petra lyste av glede da de fikk høre dette, og var like glade som sin mor. Emma Aurora tenkte at hun fikk vel også prøve lykken, derfor spurte hun moren om hun fikk være med. Moren kunne vel ikke si nei til sin egen datter bare fordi hun var stygg, og til søstrenes motvilje tok Emma Aurora følge med dem. På veien fant Emma et solarium.

 

”Jeg fant, jeg fant!” Ropte hun.
”Hva fant du?” Spurte Pia og Petra.
”Et solarium!” Svarte Emma fornøyd og tok det under armen.
Pia og Petra vekslet lure blikk og gikk videre.

 

Da de hadde gått en stund, ropte Emma igjen.

 

”Jeg fant, jeg fant!”
”Hva fant du nå da?” Spurte Pia og Petra.
”Sminke!” Svarte Emma fornøyd og puttet det i sekken.
Pia og Petra vekslet lure blikk og gikk videre.

 

Da de hadde gått lengre enn langt fant Emma et lite vesen.

 

”Jeg fant, jeg fant!”
”Hva fant du nå da?” Spurte Pia og Petra.
”En liten mann!” Sa Emma begeistret og puttet ham i lomma.
Pia og Petra vekslet fortumlede blikk og gikk videre.

 

Vel fremme ved tv3 sine studioer forlangte Pia og Petra alt Emma hadde funnet fra henne. Velvillig ga Emma fra seg både solariumet og sminken, men den lille mannen ville hun beholde selv. Pia og Petra gikk fornøyde inn til søkerommet, og begge var fulle av begeistring da de fikk beskjed om at de fikk være med. Emma Aurora, derimot, plukket opp den lille mannen av lomma så snart Pia og Petra hadde satt foten inn i søkerommet. Og vips, den lille mannen forvandlet seg til en stor, kjekk mann.

 

Etter å ha konversert i et par minutter om været, lurte Emma Aurora svært på hvordan mannen kunne forvandle seg fra liten til stor. Da røpte han at han var kommet langt vekk fra, østenfor sol og vestenfor måne, helt ifra fremtiden. Mannen ville gjerne være med på Paradise Hotel, men på reisen hadde han dessverre fått motorstopp og gått ifra fartøyet sitt. Så hadde han brukt en krympestråle for å ikke forbrenne så mye energi og tok beina fatt for å komme seg til Paradise Hotels søkelokaler. På veien hadde dessverre et par jenter tråkket på ham fordi de trodde han var en maur, men rett etter hadde Emma plukket ham opp og ført ham trygt til Paradise Hotels søkelokaler. Derfor ville mannen belønne Emma med et pent utseende, og da Emma tittet i vinduet som for øyeblikket fungerte som speil, så hun en litt sjuskete, tynn og blek gutt istedenfor den gamle Emma Auroraen som var en litt sjuskete, tynn og blek jente. ”Men dette er da ikke særlig vakkert?” sa Emma da hun hadde studert sitt nye jeg i noen sekunder. ”Pytt sann.” svarte mannen før han gikk inn for å prøve seg i Paradise Hotel. Beklagelig for han søkte de bare jenter, og han ble bedt om å søke til neste år.

 

Når han skulle til å dra tilbake til sin egen tid, tok Emma tak i ham. ”La meg bli med!” ba hun. Og enda så mye mannen protesterte, så hjalp det ikke, og til slutt lot han Emma bli med. Han tok tidsmaskinen ut av lomma, og ba den om å reise til østenfor sol og vestenfor måne, til framtiden, og det gjorde den. Dessverre falt Emma ut, noe som førte til at hun kom til vestenfor sol og østenfor måne, nemlig fortiden. Der omdøpte hun seg selv til Espen Askeladden, noe som var mer passende for hennes (eller kanskje hans) nåværende utseende, og vokste opp i en familie med to andre gutter. Dette er begynnelsen på en helt annen historie, men den skal vi ikke ta nå.

 

Snipp snapp snute, så er eventyret ute.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst