Jenta og PC-en

Et moderne eventyr skrevet i 8. klasse.
Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.11.26
Tema
Eventyr

Det var en gang for lenge , lenge siden ei jente som het Linda. Hun hadde en far, ei stemor, og to eldre søster. Da de to eldste krangla om noe, gjorde noe galt eller tegna på veggene, fikk alltid hun kjeft av stemora hennes. Søstrene hennes likte å fostirre henne, fordi de var så sjalue for at faren dems foretrakk mer Linda enn dem. Linda var en jente som var snill og omtenksom, mens søstrene var slemme, respektløse og rebelle, men Mamma demms visste det, men hun sa ikke det til deres pappa, fordi hun ville at han skulle kjefte på hun istendenfor å kjefte på Linda. Og søstrene til Linda var veldig flinke til å lyve, de løy for pappaen deres, men de løy ikke for mora. Linda sa ikke noe om det fordi pappen hennes var litt gammel og ville ikke at han skulle bli bekymret.

 

Den dagen hun hadde bursdag våknet hun veldig glad, og da hun skulle stå opp sa hun '' i dag er bursdagen min jippi '', og  da hun skulle skifte , så hun pappaen som bar en data, og han sa'' Gratulerer med dagen, jenta mi. Neste år kommer det til å bli bedre. Jeg er glad i deg'' Da han var ferdig med å snakke Lindasa '' Takk, pappa'' også klemte hun ham .

 

Da hun fikk pc'en brydde hun seg ikke om søstrene hennes. Hun satt ved pc'en da hun slappet av, og hun ville ikke at søstrene skulle ta på den.

 

En dag sa hun '' Skulle ønske at de får vondt i fingrene , hvis søtrene mine bruker pc'en min '' og plutselig hørte hun et stemme som sa '' Du kan bare ønske gode ting ikke onde ting, for da kommer du til å få de onde tingene du ønsker'' Hun skjønte ingenting, hun snudde seg for å titte hele rommet, men det var ingen på rommet hennes. Men så snakka hun igjen'' Hvem er du? '' Og pc'en svarte '' Det er meg, pc'en din, jeg er en magisk pc'' Og hvis du vil ønske noe må du si disse ordene:

''Packard bell, www. Ønsker. Meg. Dette.no ''

 

Da hun pugga disse magiske ordene, sa hun det veldig høyt  og søstrene hørte det, de sto utenfor rommet til Linda for å kunne høre mer. Og da Linda la seg, prøvde søstrene hennes å pugge disse ordene, og de planlagte at de skulle plagge Linda.

 

Linda la seg og sov, mens søstrene hennes kom forsiktig inn på rommet til Linda for å kunne ta med seg pc'en. De fikk det til og den eldste jente begynte å si disse magiske ordene'' Packard bell, www.ønsker.meg.dette.no'' Og dataen sa'' Hei, vær så god, hva ønsker du deg''

– Den ene jenta ønska at Linda skulle få dårlige karakter på de prøvene som både Linda og de to skulle ha i morra.

– Den andre jenta ønska at hun skulle få kjeft av mora deres.

Og neste dag da alle spiste frokost ved bordet, snakka om disse prøvene som de tre jentene skulle ha den dagen.

 

Faren deres sa '' Lykke til jentene mine, håper at dere har øvd '' Og de to eldste søstrene til Linda sa '' Ja, selvfølgelig, men jeg tror at Linda har ikke øvd, fordi vi så at hun satt ved pc'n sin hele tiden'', men søstrene hadde ikke øvd, de hadde bare planlagt hvordan de skulle plage Linda. Da de var ferdige med å snakke, så pappaen strengt på Linda, men hun sa ingenting.

 

Og ettermiddag sa de to eldste jentene at de hadde fått veldig dårlige karakter, og Linda var veldig glad og sa '' Pappa jeg har fått den høyeste karakter ''

 

Faren deres gratulerte henne, og da Linda gikk opp på rommet hennes, så hun at noen hadde brukt pc'en hennes.Og hun begytne å tenke over disse dårlige karakterene som søstrene hennes hadde fått.

 

Og da sa hun disse magiske ordene:                                                          

www.packbardbell.Ønsker.meg.dette.no'' Og da pc'en sa'' Vær så god, hva ønsker du deg''? Jeg vil vite hva søstrene har ønsket. Og pc'en svarte'' Jeg ønsker at Linda får dårlige karakterer, og at hun får kjeft av pappa''

 

Hun ville ikke at pappaen skulle kjefte på dem bare fordi de brukte pc' en hennes så, sa hun '' kjære pc ,jeg vil at de ikke skal få det de ønska''

 

Plutselig fikk søstrene vite at læreren hadde sett feil på prøvene. Og søstrene hennes tenkte på hva de

hadde gjort feil, for Linda hadde ikke fått dårlige karakterer.

 

Så de skulle prøve en gang til , da Linda skulle legge seg. Da Linda gjorde det, tok de pc'en med seg på rommet dems og sa disse magiske ordene '' Packardbell.ønsker.meg.dette.no'' og pc'en sa:

'' Var så god, hva ønsker du deg ''

Og den ene jenta sa'' Jeg ønsker at Linda skal få stygge og store negler.

Og den andre jenta sa'' Jeg ønsker at håret hennes skal bli grønt ''

 

Neste dag satt de ved bordet, og de så at den ene jenta hadde store og stygge negler, og den andre jenta hadde grønt hår. Pappaen og stemora begynte å lure veldig på hva hadde det skjedd. Linda skjønte men en gang at de hadde ønska henne dette, men de hadde ikke hørt at pc'en hennes hadde sagt'' Ønsk bare gode ting og ikke onde ting for da kommer du til å få de onde tingene''.

 

Så gikk Linda opp på rommet hennes og gjorde det samme for at søstrene hennes ikke skulle ha grønt hår og stygge og store negler. Men den gangen ønska hun seg noe. '' Kjære pc'en min, jeg ønsker meg et godt og fint liv med faren min, og jeg vil at vi skal flytte til et annet sted langt unna søstrene mine og stemora mi''

 

Så da hun våkna, hadde hun vunnet et hus, hvor bare 2 personer kunne bo. Så hun sa det til pappaen sin og han sa at de skulle gjøre det, fordi han ville at hun skulle få et fint liv. Og da etter en måned flytta de til det huset som de syntes det var så fint. SÅ levde de glade og fornøyde. Mens hos stemora hennes ,krangla søstrene hele tiden og stemora dems ble eldre og surrere. Snipp, snapp, snutte så er eventyret ute.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst