Julenisseskjegget

Eventyr om et julenisseskjegg.
Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.05.05
Tema
Jul

Det var en gang en gutt som heter Kjetil som gikk på skole langt inne i dalene.

Han bodde i en liten bygd med lite mennesker. Han gikk i en liten klasse som det ikke var mer enn 18 elever. Han hatet skolen og fant bare på faenskap. Kjetil hadde 3 andre venner som gikk i klassen. Torgeir, Jon og en raring som heter Knut- Tore. Det var mandag og første skoledagen i uka, Kjetil hadde gått av skole bussen som han tar hver morgen. Han går bortover skoleplassen og ser Torgeir, Jon og raringen Knut- Tore. Kjetil ser de snakker om noe utenom det vanlige eller han har i alle fall den følelsen. Han går bort og hører hva som skjer.

- Torgeir hva er det så skjer, sier Kjetil??

- Det ska hver en fest hos Marit oppe i Bygda, vill du være med Kjetil??

- Hvorfor i hellgome vil du at eg ska være med, sier Kjetil som aldri har rørt alkohol.

- Nei du må jo det!! Det blir kult Kjetil!!!

- Okey då, sier Kjetil.

Kjetil sa han ville være med på festen, men innerst inne ville han ikke.

 

Han var på vei hjem for det hadde blitt sent, han var en halvtime for sent og han viste at det kom til og bli månelyst når han kom hjem. Kjetil går forbi den gamle damens hus. Den gamle damen har aldri vist seg men vi viste allikevel at hun holdt til der. Kjetil hørte noen inne i huset eller ute i den rotne hagen hennes. Lyden ble tydeligere og kom nærmere meg og lyden ble høyere og skumlere. Jeg ble livredd, plutselig kom den gamle damen ut på vegen med et julenisse skjegg. Den gamle damen lignet mer på en heks eller en gammel spåkone.

 

Hun kom bort til meg og sa - Du skal ikke være redd ta dette julenisse skjegget og ta det på deg og da kan du oppfylle 3 ønsker, men du kan bare bruke dette innen en uke og husk du må ta det på deg viss det skal virke!! Spåkonen bare sånn helt plutselig forsvant!! Hun forsvant rett i den løse lufta. Jeg tok skjegget og puttet den langt nedi lomma mi og sprang hjem, jeg var livredd!! Da jeg kom hjem ble det månelyst og faren min kunne ikke stoppe å skjefte på meg for han var så sint for jeg kom så seint hjem.

- Nå Kjetil, rett i seng med en gang ikke musikk eller pc`en, er det forstått??

- Ja det er greit, god natt far!

- Ikke noe god natt her gå og legg deg med en gang!! Og ikke sov godt!!!!!

 

Kjetil gikk og la seg med en gang han viste faren ikke var til å spøke med på denne tiden av døgnet. Faren hadde sittet inne for narko og smugling men han hadde vist sluttet med det, sier han. Kjetil ligger i sengen og tenker på den festen han ble bedt på og tenker at viss jeg ikke går kommer de til å tro at jeg er en pyse og reddhare. Skal jeg gå, eller skal jeg ikke gå? Skal jeg gå, eller skal jeg ikke gå? Dette tenker Kjetil hele natten, han får ikke sove, og plutselig kommer han på spådamen og skjegget han fikk. Det var kvelden før festen, og Kjetil tenker han kan bruke skjegget til å ikke gå på festen. Det skall jeg, haha…

 

Kjetil tar med skjegget på skolen. Det er tirsdag og Torgeir, Jon og raringen Knut-Tore står og henger på samme plass i dag og jeg går bort til dem og hører hva som skjer.

- Hei Torgeir, sier Kjetil.

- Hei har du tenkt videre på festen, Kjetil??

- Jada.

- Hva blir det til stammer, Knut- Tore??

- Du er bare rar du Knut så jeg snakker ikke med deg!! Du har ingen stemmerett Knut!!

Kjetil tar på seg skjegget og sier: Jeg ønsker meg at Torgeir aldri hadde spurt meg om jeg vill være med på festen!! Og ønsket gikk i oppfyllelse. Kjetil, Torgeir, Jon og raringen Knut – Tore forsatte skole dagen med faenskap.

Neste dag når Kjetil skal på skolen så står gjengen og henger på samme hjørne og så kommer Jon og spør om jeg vill være med på fest neste helg hos Bjarne som går på videregående skolen.

-jeg sier kanskje og tar på meg skjegget og sier: Skulle ønske Jon aldri hadde spurt om jeg ville være med på den festen!! Og ønsket gikk i oppfyllelse Neste dag jeg gikk på skolen hadde jeg ett ønsket igjen. Gjengen stod og trippet og så plutselig kom Knut- Tore over all   forventning. Han trippet bortover så det så ut som han var slept.

- Kjetil!! Vil di være med på en fest om ett- par uker??

- NEI!! Det første jeg gjorde var å brette opp høyre armen og hoppet på han og banket han opp. Jeg ville bruke det siste ønsket på en bil og jeg ønsket meg en bil. Meg og Torgeir og Jon tok og kjørte fra øst til vest, øst for sol og vestfor måne. Og raringen Knut-Tore lå liten i skole gården og sutret for han ikke fikk sitte framme.

 

Snipp snapp snute så er dette geniale eventyret slutt.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst