Reisen til Tusenfryd

Kort eventyr om tre brødre som drar til Tusenfryd.

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.11.25
Tema
Eventyr

Det var en gang tre brødre som skulle til Tusenfryd å ha det gøy. Den minste het Per, den mellomste het Petter og den største het Frank.

 

Men før de kunne til Tusenfryd måtte de tjene penger, da gikk de på Karl Johan og spilte fløyte for å tjene nok. Per tjente bare 3kr mens de største tjente 40 kroner vær. Da hadde Petter og Frank nok til å ta bussen mens Per måtte gå.

 

Etter langt om lenge kom han til en søppeldunk, og ved den lå det en mutter han tok vare på. Etter enda en lang stund kom han til en gammel man. Han var så fattig at per gav mannen, sine 3kr… da fik per et par høye sko av mannen, Per takket og gikk videre.

 

Etter en 1 eller 2 timer kom Per til Tusenfryd, og utafor stod det at det kosten 10kr og komme inn. Det hadde ikke per råd til, men det stod også mutter savnet, det var akkurat en sånn som Per hadde. Per ga muttern og fikk 100 kr for det.. da hadde han råd til og komme inn.

 

Da Per og storebrødrene skulle ta den gøyeste karusellen måtte man være 127,3 cm høy. Og de manglet akkurat 1cm alle sammen, men Per hadde sine høye sko da han tok på dem fikk han akkurat lov til å komme inn… og er han ikke hjemme så har han det gøy ennå!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst