Rødhette og ulven

En moderne versjon av Rødhette og ulven.

Skrevet i 8. klasse.

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2010.11.30
Tema
Eventyr

Det var en gang en ung person ved navn Rødhette, som bodde sammen med moren sin i utkanten av en stor skog. En dag ba moren henne gå med en kurv med frisk frukt og mineralvann til bestemorens hus - ikke fordi dette var noen typisk, men fordi det var en vennlig ting å gjøre. Dessuten var bestemoren ikke syk, men hun var en sterk kvinne som trente mye og fullt ut i stand til å ta vare på seg. Så Rødhette tokk skogen og ikke den vanlige veien. Mange mennesker trodde at skogen var et farlig sted, og satte aldri din fot i den. Men Rødhette ikke lot seg skremme av slike myter og tull.

 

På veien til bestemors hus ble Rødhette stoppet av en ulv, som spurte hva hun hadde i kurven sin. Rødhette svarte ‘’Mat til bestemor, hva ser du som a? Mat til deg?’’ Ulven sa: "Jeg skal si deg en ting, lille venn, det er ikke trygt for en liten pike å snakke sånn til en ulv’’. ‘’Er du en ulv, jeg trodde du hadde på deg maske eller noe sånt’’ Svarte Rødhette. Rødhette stakk fra ulven, som han var ingenting. Ulven fant en raskere vei til bestemors hus, han gikk inn i huset og slukte hun opp. Noe som var helt vanlig for han.

 

Deretter tok han på seg bestemors nattkjole og latet som han sov. ‘’Bank, Bank!’’ hørte man fra døra. ’’Den er åpen’’ Svarte ulven med lys stemme. Rødhette kom inn i hytta og sa: "Bestemor, jeg kommer med litt kalori- og natronfri snacks til deg, for å gjøre det mer yngre ut.". Fra sengen svarte ulven lavt: "Kom nærmere barn, så jeg kan se deg."  ‘’Åh jeg glemte at du hadde så dårlig syn som en gammel mann, bruk linser bestemor det er det som er kult nå i tiden’’.

 

Sa Rødhette. Rødhette så noe merkelig med bestemor, så hun spurte ‘’ Du har fått en stor nese bestemor, du kan ta en plastikkirurg er hipt nå tiden. ’’Jeg er født sånn, kjære’’. Rødhette merket at bestemor hadde uvanlige lange negler så hun spurte’’ Har du ikke klippet neglene dine på lenge bestemor? det ligger en neglesalong rett ved siden av deg jeg anbefaler det stedet. ‘’Takk for at du merket det Rødhette’’ Svarte Ulven med en lys og lav stemme. ‘’Og så store tenner du har bestemor, minnet jeg deg ikke på en plastikkirurg. ’’Jeg er fornøyd med hvem og hva jeg er’’. Svarte Ulven veldig irritert. Ulven sprang ut av sengen. Han fanget Rødhette mellom klørne og ville til å sluke henne. Rødhette skrek i, ikke av sjokk. Skrikene hennes ble hørt av en tømmerhoggerperson (eller tre- tekniker, som han foretrakk å bli kalt).

 

Da han styrtet inn i hytta og fikk se Rødhette bli kvalt, prøvde han å gripe inn. Men da han hevet øksen, stanset både Rødhette og ulven. "Hva er det egentlig du innbiller deg?" spurte Rødhette. Tømmerhoggerpersonen blunket og forsøkte å svare, men han fant ikke ord. "Komme brasende inn her som en Superman, og tro at du ikke behøver å tenke bare fordi du har muskler!" utbrøt hun. “Hvordan våger du å innbille deg at kvinner og ulver ikke kan løse sine egne problemer uten en manns hjelp!". Da bestemor hørte Rødhettes vidunderlige tale, sprang hun ut av munnen på ulven, grep øksen til tømmerhoggerpersonen og kappet hodet av dem ham. ‘’Takk bestemor, han trengte det virkelig’’ Sa Rødhette. Ulven ville ikke bli drept på den måten tømmerhoggpersonen ble drept på, så han tok øksen selv og tok selvmord. ‘’En vakker dag kommer du til å bli akkurat som meg’’ Sa bestemor. ’’Emm bestemor vær så snill, det rynkete ansiktet og se på kroppen din, jeg vil heller bli Angelina Jolie enn deg!’’.

 

De levde “lykkelig” i alle sine dager, Rødhette døde dessverre etter så mange plastikkirurger. Men bestemor levde lykkelig, eller nei hun døde til slutt. Jeg levde ihverfall lykkelig i alle mine dager.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst