Skule slutt

Moderne eventyr.
Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2000.07.26
Tema
Eventyr

Det var en gang tre gutar som forlet skulen for siste gang. Ørn, Bjørn og Jørn som disse tre gutene het hang sammen i tykt og tynt. Alle elevane på skulen skulle ha en siste stor fest på en liten øy øst for sol og vest for måne. Denne festen var ikkje som alle andre fester. Festen skulle vare hele dagen og hele natta, og alle skulle overnatte på denne øya. Tidleg fredag morgon drog de ut dit med båt. Alle elevane hadde kjøpt med seg nok drikke til at det kunne vare i sju lange og sju breie. Det var varmt og solen skinte når de kom fram. Alle elevane festet og tok av helt på denne øya. Da det nærma seg natta og begynte å bli mørkt og alle var i toppform tok Ørn med seg en jente han hadde blitt kjent med ut i en liten skog som var der. Ørn så at vannet i en liten pytt i skogen vibrerte og kjente en svak vibrering i bakken. Det var som om noe utruleg stort trampet rundt der. Ørn ba jenta vente der og gikk inn i mørket for å undersøke. På en open plass i skogen så han et stort stygt troll som sto og åt jomfruer. Full som han var løp Ørn rett bort til trollet og slo det i kneet. Trollet så ned på ørn og begynte og le.

 

- Kva er det du vill gut, skal du liksom banke meg?
- Det skal være sikkert og vist, for ingen kommer hit og eter jomfruene våres.
- Eg skal gi deg en moglegheit til å redde de. - Klarer du mine tre utfordringar så skal eg la dei alle gå.
- Den første er øl maraton.
- Du må løpe denne runden på 100 meter 10 ganger, og for kvar runde skal du styrte en halvliter. Ørn hadde ikkje noe anna val enn å prøve så godt han kunne. De 5 første rundene gikk fint for han hadde lang trening i å drikke, men så ble det vanskeleg. For kvar runde ble han fullare og fullare. På slutten av den sjuande runden måtte han gi seg. Han slang seg ned på bakken og lot magen vrenge seg.
Trollet tok ørn og slang han ned i en grotte sammen med alle jomfruene han skulle ete.

 

En kort stund etter tok Bjørn med seg en jente ut i skogen og møtte det samme trollet. Han gjorde det samme som kameraten hadde gjort og fikk de samme utfordringane. Bjørn som hadde drikket litt mindre en Ørn klarte hele 9 runder før han slokna helt og havnet i samme grotta. Det tok ikkje lange tida før Jørn den tredje av kameratene også tok med seg en jente ut i skogen. Da han skulle gå frå jenta i skogen for å sjekke de merkelege lydane så oppdage han at det sto en mann i skogen under et tre. Da han kom nærmare så han at det var Bob Marley. Han hadde sat fast beinet i en revefelle og kom seg ikkje løys. Jørn gikk børt til Bob Marley og løysa beinet hans.
- Takk framande, eg har ikkje noe særleg å gi deg som takk men du skal få det eg har.
- Eg har en stor vannpipe, håret mitt og et par gram med min private hasj.

 

Da han møtte trollet fikk han de samme tre utfordringane. Jørn tenkte fort og tok vannpipa og gjømte den under genseren. Mens han løp helte han ølet inn i vannpipa i steden for og drikke det. På en magisk måte så ble ikkje vannpipa full. Han helte mange liter øl i den uten at den ble full. Trollet så ikkje vannpipa men synes det var ganske utruleg at han ikkje ble fullare. Så ga trollet Jørn den neste utfordringa. Den neste utfordringa var at han skulle sloss med trollet sitt kjeledyr. Det var en ekstremt stor svart bjørn. Jørn festet håret til Bob Marley under lua si og gikk for å slåss med bjørnen. Bjørnen løp rett mot ham, men stoppet plutseleg et par meter framom han. Bjørnen ble skremt og lista seg bort. Det må ha håret til Bob Marley som skremte bjørnen. Da Jørn kom tilbake levende ble trollet forbausa. Trollet ga Jørn den siste utfordringa. Det var at han skulle få med seg den finaste jenta på øya tilbake til trollet. Jørn gikk tilbake til der alle de andre folka var. Han gikk og så seg litt rundt for å finne den finaste jenta. Han fant ei utruleg fin jente som sat ved sjøen sammen med noen venner. Han viste ikkje helt korleis han skulle klare å få med henne tilbake til trollet så han så gjennom lommene etter noe han kunne bruke einaste han hadde igjen var hasjen til Bob Marley. Han trengte ikkje den til noe så han slang den på et bål som var der. Da skjedde det noe merkeleg. Opp frå bålet kom en røyk som dekte hele området. Stjernene og månen ble borte og det ble helt svart. Alt var dekt av hasj røyk og ingen så noe. Jørn grep moglegheita og tok jenta med seg tilbake inn i skogen til trollet. Trollet skjønte ikkje korleis han hadde klart det men han måtte gjøre som han hadde lovet og la alle gå. Ørn, Bjørn, Jørn og alle jomfruene fikk gå. Så kunne de feste vidare sammen med alle de andre. Snipp snapp snute så er eventyret ute.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst