Vaskeladden

Ny versjon av eventyret om Vaskeladden. Originalversjonen ble skrevet i 7. klasse.

Sjanger
Eventyr
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2012.01.26
Tema
Eventyr

Se også:

http://www.daria.no/skole/?tekst=8823

 

Det var ein gong ein mann som het Vaskeladden. Han jobba som vaskemann på Stortinget, saman med dei to brødrane hans, Zalo og Jif.

 

Dag ut og dag inn gikk han rundt og vasket og sleit for levebrødet. Han tente akkurat nok til at han kunne gå og ete ein kebab saman med brødrane sine kvar dag. På kebabsjappa rundt hjørnet. Innehavaren, Ali Kebab, var ein av Vaskeladdens beste vennar. Derfor gav han litt rabatt på kebabane han selte til Vaskeladden. Det gjorde brødrane misunnelige på ham, dei fikk jo ikkje rabatt på kebabane! Derfor gikk de støtt rundt og plaga Vaskeladden og grisa det til der dei visste at Vaskeladden skulle vaske.

 

Ein gong dei satt og åt kebab kom det eit stort troll, med ein klype på nesa, bort til sjappa, løfta Ali Kebab opp og ropte inn i øret hans: «Viss du ikkje får denne lukta som driver bort til hula mi vekk innan tre dagar, kommer eg og river ned kebabsjappa din! Hula mi stinkar innvandrarkebab!». Vaskeladden og brødrane hans hørte sjølvsagt kva trollet sa, og tilbod seg og hjelpe Ali Kebab med å få vekk lukta. Dei takka sjølvsagt ja til tilbodet, og lova at han som greidde å hindre trollet i å rive kebabsjappen, skulle få den yngste dottaren hans og et halvt års gratis forsyning med kebab attpåtil.

 

Zalo ville prøve først, fordi han var den eldste av brødrane. Han spurte Ali Kebab om å få litt niste, og Ali gav ham et par kebabar. Etter å ha tenkt i tre timer fant han ut at det beste var å fjerne all lukta frå sjappa. Han gikk bort til Stortinget og henta reingjøringstinga, han var jo tross alt ein vaskemann. Når han kom tilbake til sjappa begynte han og vaske, og vaske, og vaske, i 12 timer i strekk, bare ein liten kebabpause kvar time.

 

Da han endelig var ferdig, lukta det ikkje innvandrarkebab i det hele tatt! Nå lukta det Zalo! Etter 12 timer kom trollet tilbake til kebabsjappen, fremdelast med ein klype i nesa.

Det løftet opp Ali Kebab, og ropte inn i øret hans: «Viss du ikkje får denne lukta som driver bort til hula mi vekk innan to dagar, så kommer eg og river ned kebabsjappen din! Hula mi stinkar Zalo!». Zalo skjønte at han hadde tapt og skulle til å gå tilbake til Stortinget for å vaske, da Ali Kebab kom springande etter og sa: «Do gjorde nå eit forsøk, og dessutan lukter det betre i sjappa mi no! Do kan få gifte deg med min eldste dotter, Fatima.»

Zalo og Fatima levde lykkelig, helt til de ikkje levde lykkelig lenger.

 

Så ville Jif prøve seg, fordi han var den nest eldste av brødrane, han spurte Ali Kebab om å få litt niste, og Ali gav ham et par kebabar. Etter å ha tenkt i tre timer fant han ut at det beste var å fjerne all lukta frå hula til trollet. Han gikk bort til Stortinget og henta reingjøringstinga, han var jo tross alt ein vaskemann. Når han kom frem til hula, så satt han i gang med å vaske, vaske og vaske 12 timer i strekk, bare ein liten kebabpause kvar time.

 

Da han endelig var ferdig lukta det ikkje Zalo i det hele tatt! Nå lukta det Jif! Etter 12 timer kom trollet tilbake til kebabsjappen, fremdelast med ein klype i nesa. Det løftet opp Ali Kebab og ropte inn i øret hans: «Viss du ikkje får denne lukta som driver bort til hula mi vekk innan ein dag, kommer eg og river ned kebabsjappen din! Hula mi stinkar Jif». Jif skjønte at han hadde tapt og skulle til å gå tilbake til Stortinget for å vaske, da Ali Kebab kom springende etter og sa: „Do gjorde nå eit forsøk, og dessutan lukter det betre i sjappa mi no! Do kan få gifte deg med min nest eldste dotter, Eli Kebab.»

Jif og Eli levde lykkelig, helt til de ikkje levde lykkelig lenger.

 

Så var det endelig Vaskeladden sin tur. Han tenkte lenge før han fant på en god ide. Etter tre timer hadde han funnet den perfekte ideen. Han gikk bort på elkjøp og kjøpte et klimaanlegg, for og så installere det i hulen til trollet. Aldri mer luktet det dårlig i hulen til trollet. Vaskeladden gikk tilbake til kebabsjappen for å fortelle den gledelige nyhet, og Ali Kebab jublet og sa: “Do kan få gifta deg med min peneste og yngste dotter, Khalaila. Og siden eg er kjempeglad, så kan få få halve kebabsjappa!”.

Vaskeladden og Khalaila levde lykkelig i alle sine dager.

 

Snipp, snapp, snute, så var (kebab)eventyret ute.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst