Astrid Lindgren - barnebøkenes skaper

Oppgave om Astrid Lindgren og noen av bøkene hennes.

Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.11.14

Astrid Lingren er kjent for å ha skrevet blant annet: Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe og bøkene om Ronja Røverdatter.

 

<bilde>
 
<bilde>
 
<bilde>

 

Den svenske forfatterinnen Astrid Lindgren ble 94 år gammel. Født i Vimmerby i Sverige 14. november 1907. Hun sovnet stille inn i sitt eget hjem. 1907-2001.

 

<bilde>

 

Astrid Lingren hadde hele sitt liv vært uvanlig fysisk aktiv, og likte alltid og røre på seg. Hun prøvde på det meste og elsket å klatre i trær, og hun var til og med oppå hustak. Og mange av de eventyrlige takpromenadene som forekommer i boka om Pippi, har en virkelighetsbakgrunn. Og som vel voksen dame har hun hatt vanskelig med å motstå et bra og godt klatre tre, den lekende Astrid var der bestandig.

 

<bilde>

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe bor i Villa Villekulla sammen med hesten sin og apekatten Herr Nilsson. Sammen med de to vennene Tommy og Annika

roter hun seg alltid opp i et nytt eventyr. Hun er kjent for å være verdens sterkeste jente, og datter til en fryktet pirat. Hun er god til å lyge og skryte, og sparer aldri på kruttet. Hun har også en kiste full av gullpenger som har en stor etterspørsel i tyv miljøet.

 

Emil i Lønneberget

Emil er en lyslugget gutt som bor på en trivelig gård på Katthult. Han er en av de mest kjente figurene til Astrid.

 

<bilde>

 
Han finner alltid på nye rampestreker, som å heise opp lillesøsteren Ida opp i flaggstrangen. Hans mor fører alle sprellene til Emil opp i en ”dagbok” som hun tar vare på i en skuff. Hun har faktisk brukt mange bøker. Han mener det snilt når han gjør sprellene sine, men han må som oftest flykte fra faren, og låse seg inn i snekkerbua, der han kan sitte å spikke tremenn. Han har også en bestevenn som heter Alfred, han er forlovet med tjenestepiken på gården.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst