Barnesoldater

Ei innlevering i RLE utan karakter, men læraren syns det var ein bra tekst.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2010.11.19

Barnesoldater er eit problem i dei sørlege delane av verda. Spesielt i midt-afrika, og sør-asia. Landa som e merket med lilla på kartet er fra land der det vart reportert om barnearbeid mellom 2004- 2007. Biledet er lastet ned fra http://www.child-soliders.org/ , som eg fant ut ikkje eksiterer, så eg fant bildet på ei svært god opplysning kjelde: http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4

 

<bilde>

 

Idag finns det rundt om 300.000 soldatar under 18år, derav 100.000 jenter. Desse har enten blitt overtalt, hjernevasket eller tvunget til å støtte dei militære styrkene i landet. Over 50 land rekruterer barn til deira bevæpnende styrker.

 

Det barnesoldatene ser er med på og ødelegge barnas oppvekst. Barna blir også torturet. Dette er imot alle lover FN og Amnesty International har. Barna opplever kroppsdeler (særlegt hender) som blir hogget av. Mennesker som blir drept. Barn som blir voldtatt. Å masse slaktninger.

 

En barnesoldat er en person under 18 år som deltar i krig. Noen barn blir brukt til og handtere atomvåpen, granater, stridsvogner, Bud-bærere, spioner, mine-ryddere eller sexslaver. Det er heller ikke uvanlig om de deltar i mord eller voldtekt.

 

 

Kjelder:

- Oppslagsbok heime.

- http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst