Coca Cola

Fakta om Coca Cola.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.05.10

Om Coca Cola

Coca-Cola ble funnet opp av apotekeren Dr. John Stith Pemberton. Han utviklet en sirup som i kombinasjon med kullsyre og vann ble til den internasjonale suksessen Coca-Cola. Det første glasset ble solgt 8. mai 1886 i Atlanta i staten Georgia i USA. Produkter fra The Coca-Cola Company selges i mer enn 200 land. På verdensbasis blir det drukket mer enn en milliard Coca-Cola produkter hver eneste dag, eller ca. 14 000 serveringsenheter hvert sekund. Konturflasken er fra 1913, og ble designet av den svenske glassblåseren Alexander Samuelson, som var ansatt ved Root Glass Company i Terre Haute, i staten Indiana i USA. Flasken ble fremlagt for og godkjent av en spesiell komité der blant annet flere Coca-Cola tapperier var med. Designen av konturflasken ble patentert av The United States Patent Office 16. november 1915.

 

Coca Cola Company

Det er ikke lenger en person eller familie som eier The Coca-Cola Company. Selskapet er notert på New York-børsen og har mange aksjonærer – fra store globale fond til enkeltpersoner. Den største eieren er den kjente Warren Buffet. The Coca-Cola Company er verdens største leverandør av ikke-alkoholholdige drikkevarer og eier mer enn 300 varemerker på verdensbasis. Fire av verdens fem største leskedrikker kommer fra The Coca-Cola Company: Coca-Cola, Coca-Cola light, Fanta og Sprite.

 

Sponsing

The Coca-Cola Company var første gang sponsor for De olympiske leker i 1928. USAs delegasjon til lekene hadde med seg 1 000 kasser Coca-Cola på et dampskip over Atlanteren til de De IX olympiske leker i Amsterdam. Siden da har Coca-Cola vært en viktig støttespiller for verdens største sportsbegivenhet. The Coca-Cola Company er hovedsponsor for De olympiske leker (både vinter-OL og sommer-OL), FIFA (inkludert fotball-VM), UEFA (fotball-EM), handicap-OL m.m.. Coca-Cola har alltid vært nært knyttet mot sport og en aktiv livsstil. I gamle annonser så tidlig som 20- og 30-tallet dukket sportsaktiviteter opp som en del av markedsføringen. Her i Norge var vinter-OL i Oslo i 1952 viktig, ettersom Coca-Cola var en av hovedsponsorene. Selvfølgelig var de også tungt til stede under de uforglemmelige lekene på Lillehammer i 1994. Coca-Cola er en støttespiller for sport og idrett på alle nivåer. For eksempel har de vært en av hovedsponsorene for fotball-VM i mange år nå. Visste du forresten at det korrekte navnet på FIFA-rankingen er Coca-Cola FIFA World Ranking?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst