Constanta

Kort om Romanias havneby Constanta.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.05.16

Constanta er den nest største havnebyen i Europa, det er bare den nederlandske Rotterdam som er større. Det er ca 300 000 innbyggere i Constanta.

 

I denne byen er det en rotete blanding av tyrkisk og rumensk kultur, med vest-Europeisk påvirkelse.

 

<bilde>

 

Constanta er den byen i Romania som har hatt størst økonomisk vekst, og det bygges over alt. Denne byen kan virke ganske kjedelig, men hvis du drar til sentrum så finner du mange parker og mange gamle bygninger som er vert å besøke. Det finnes en del serverdigheter i denne byen, du kan dra til foreksempel:

-        Arkologiske museer.

-        Akvariet.

-        Sjøfartsmuseumet.

-        Moskeer.

 

Selv om det er en del museer og parker i Constanta så er det ikke de som er mest populære. Perla som er et shoppingsenter, er likevel mer attraktiv for folk med shopping lyst. I Perla kan du kjøpe det meste, for eksempel: klær, sko, leker, sverd, kniver og andre suvenirer.

 

Du kan også finne store loppemarkeder i sentrum og i utkanten, på spesielle ukedager.

 

<bilde>

På bilde ovenfor ser du en av serverdighetene i Constanta, det er en moske. Jeg har faktisk vært helt oppe i det høye tånet.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst