Frank Stella

En oppgave som var gitt i kunst & håndtverk.

Karakter: 4

Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.01.28
Tema
Kunst

Frank Stella var født 12. mai 1936. Er en amerikansk maler og fargelager. Han er en signifikant figur i minimalism, plakatmaler abstraksjon, mønstre og offsetlitografi.

 

Han var født i Malden, Massachusetts. Etter overværing videregående skole på Phillips Akademi i Andover, Massachusetts, og han fortsatte til Princeton Universitet, hvor malte han, influert ved den abstrakte ekspresjonismen av Jackson Pollock og Franz Kline. Tidlige visitter etter New York kunstgallerier ville seg vise til å være en innflytelse på hans kunstneriske utvikling. Stella flyttet etter New York i 1958 etter hans avgangseksamen. Han er en de meste godt ansette etterkrigs amerikanske malerne som stille arbeider i dag. Åpenhjertig Stella har seg gjunoppfunnet i fortløpende kropper av arbeidet over kursen av hans fem tiår karriere.

 

På å flytte etter New York By reagerte han mot den uttrykksfulle bruken av malingen ved de meste malerne av den abstrakte expressionist bevegelsen, istedenfor å finne seg tegnet mot det «smigrer» overflater av Barnetts Newmans arbeid og «målene» maleriene av Jasper Johns. Han begynte til å produsere arbeider som understreket bilde som objekt, heller enn bildet som en representasjon av noe, er det noe i den fysiske verdenen, eller noe i kunstnerens følelsesmessige verden. Stella giftet seg med Barbara Rose, sen en velkjent kunstkritiker, i 1961. Omkring denne gangen han sa at et bilde var «en flat overflate med maling på - ingenting mer». Dette var en avreise fra teknikken til å skape en å male ved lage først en skisse. Mange av arbeidene blir skapt av enkelt å bruke stien av børsten slaget, bruke meget ofte felles husmaling.

 

Han liker veldig å male om geometriske former som ”keiser av India”, der har han brukt en del geometriske former. Stort sett er galleriene hans har en geometrisk betydning. I ”keiser av India” har fått en 2D tegning til å se ut som en 3D tegning.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst