Holi og Lohori

Om to høytider som er fra hinduismen.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.02.09

Holi

Holi er en to dagers vårfestival som er i mars. Festen er egentlig religiøs og har med de to gudene Krishna og Shiva å gjøre. Men det er egentlig ikke så mye religion i festen. Holi-festivalen markerer starten på våren. Da tar de på seg de eldste klærne de har og kaster farget vann og pudder på hverandre. Så må alle bade. Senere tar de på seg vanlige klær og besøker slektninger.

 

<bilde>

 

Lohri

Lohri er en høytid som holdes 13. eller 14. januar. De feirer Lohri for å markere slutten på vinteren. Om dagen går barna hus til hus og synger om tyven Dulha Bhatti som var en folkehelt som hjalp og slos for de fattige. Da får ungene godteri, mat eller penger. Alt de har samlet inn blir delt ut om kvelden.

 

Kvelden er høydepunktet av feiringa, da tenner de bål og oppi bålet kaster de popcorn, jordnøtter eller annen mat som er offer for guden Agni.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst