Internett - revolusjonerende

En fagartikkel om internettet som omfatter internettbruk, historie og en forklaring på hva internett egentlig er.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.10.29

Internett har gått fra å være et nettverk for deling av informasjon mellom ulike universiteter til å være en plass der nesten 2 milliarder mennesker i hele verden kan legge ut informasjon, bilder, lyd, video, ulike tekster og ellers hva de måtte ønske av annen informasjon. Internett bruken øker med 10 brukere hvert sekund.

 

Internett bruk

Internett blir stadig mer populært blant de unge i dag, på gjennomsnitt bruker en norske skoleelev Internett minst en time hver dag. I dag er data or Internett på full vei inn i de norske hjem. Dette er til stor glede for alle reklamemakerne. Nå kan du gjøre alt fra nettet, vi betaler regninger i nettbanker og vi leser aviser for 12 øre i minuttet isteden for å kjøpe papirutgaven. Fra Internett kan du bestille alt du kan tenke deg. Du kan bestille mat på døren som ikke er spesielt billig enda. Om du liker dyr, er det til og med steder hvor du kan bestille hunder og katter.

 

Hva er egentlig internett?

Internett er kort fortalt et nettverk av nettverk. Internett er således ikke ett nett, men forskjellige nett i mange land som er koblet sammen. Alle datamaskiner som er koblet til Internett , kan i utgangspunktet kommunisere med hverandre. For at en datamaskin som er koblet til Internett skal kunne finne en annen datamaskin på Internett har hver enkelt datamaskin en egen identitet, en såkalt IP-adresse, som gjør det mulig å lokalisere denne datamaskinen.

 

Historie om internett

Internett ble først brukt som et kommunikasjons nettverk for militære styrker og universiteter. Opptakten til det vi i dag kjenner som Internett begynte i 1957. Da USAs president opprettet ARPA et system for å kommunisere med hverandre slik at de kunne avfyre atomvåpen selv etter et eventuelt atomangrep. Siden har internett utviklet seg og blitt tatt i bruk av flere og flere folk.

 

World Wide Web nettet som alle kunne surfe på ble lansert i 1991. Siden har antall brukere økt drastisk. I 1995 lå antall bruker på 30 millioner verdensbasis i år 2000 hadde dette økt til 250 millioner og innen utgangen av 2010 hadde antallet nettbrukere økt til 2,08 milliarder.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst