Kebab-historien

Det har vært debatt om kebabens tilhørighet i det siste. Dette temaet har fanget min interesse, og her er resultatet. Alle kilder er dobbeltsjekket, og flere er sjekket person til person.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.05.07

Kort fortalt kan historien om kebab deles inn to hovedkategorier. Den første varianten er den gamle, tradisjonelle, laget av reisende, grillet på spydd. Mange tror denne kommer fra Tyrkia, men egentlig er det mat for nomadene. Den ble spist på reiser.

 

Den andre versjonen, den verdenskjente Fast Food retten, ble oppfunnet på et gatekjøkken i Pakistan. Ved en ren tilfeldighet fant en hittil ukjent gatakjøkkeneier oppskriften på Döner-kebaben, den vi spiser i blant annet Norge. Iom. at vi ikke vet hvem denne mannen er, vet vi heller ikke hvordan tilfeldigheten oppsto, men sannsynligvis var han tom for noen ingredienser, begynte å eksperimentere og endte da opp med Fast Food-retten vi kjenner i Norge.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst