Mote

Tekst om mote, med hovedvekt på klær.

Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.02.12
Tema
Mote

Jeg synes ikke det er helt lett å si sikkert hva mote er, fordi du kan dele det inn i så mange retninger. Men i denne oppgaven har jeg valgt kategorien klær. I overgangen fra ungdom til voksen, vil klærne bli ekstra viktige.. Ingen i vårt samfunn, voksne eller unge, kan kjøpe klær helt uavhengig av mote. Moten bestemmer hva som finnes i butikkene.

 

Hvis du sammenlikner moten som var før og den som er nå, er det en del forandringer. Men der er jo noen gamle moter som blir ”in” igjen. For eksempel rutete bukser var veldig ”in” når mine foreldre var tenåringer, den motestilen kommer bare mer og mer tilbake.

 

Ungdommen nå til dags er helt gale, og helt opphengt i mote. Det er så rart at ungdommen blir påvirket av alt de ser og kommer over. La oss ta for oss et eksempel:
De trange buksene som alle skal ha på seg, du skulle jo tro de hadde kjøpt tre nummer for små, men få dem på seg, det skal de!

 

Hver eneste dag er det veldig mange mennesker i landet vårt som blir mobbet. Mange av disse ofrene blir mobbet p.g.a. klærne de går i, for eksempel på skolen. Du kan bli mobbet hvis du ikke har de nyeste klærne som er på mote. Barneombudet vil stanse motepresset ved å kle skolebarna i uniform. En av fire Oslo-borgere er enige. Lærerlaget sier nei.

 

Vi blir påvirket av moten hele tiden. Reklame er den største påvirknings metoden tror jeg. Det er veldig mange som ser reklame på tv, i blader og aviser, på plakater og i butikk vinduene! Du kan ikke unngå å se reklame.

 

Alle blir vel, helt innerst inne, påvirket av reklame og mote. Alle har et forbilde. Det er noe jeg selv kan innrømme!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst