Spitfire

Korte fakta om Spitfire under andre verdenskrig.
Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.05.31

Den første prototypen av et Spitfire fly ble laget av Reginald Mitchell i mars 1936. Til sammen ble det laget ca 22000 eksemplarer av Spitfire fly delt inn på 40 forskjellige modeller. Den mest kjente modellen het Spitfire Supermarine og ble brukt under hele den andre verdenskrig.

 

Spitfire var et britisk fly men ble senere solgt til andre land som bland annet Norge. Spitfire hadde en viktig konsekvens for utfallet i andre verdenskrig spesielt i slaget battle of britain, hvor tyskerne angrep England men tapte kanskje pga de nye og effektive spitfire flyene. De tyske flyene som Messerschmitt og Focke Wulff var mye dårligere en de britiske flyene pga den dårlige skyte stabiliteten i forhold til Spitfire og hauker hurricane flyene. Spitfire flyene brukte en rolls Royce Merlin motor som var en bra motor i forhold til tyskerne på den tiden.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst