”Attention Everyone!”

Et kåseri om reklame. Mitt aller første kåseri!
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2010.04.20
Tema
Reklame

”Attention Everyone!!” Da var TV programmet slutt og reklamene i gang. Du sitter klar i sofaen med telefonen i høyre hand. Du er klar til å slå inn et nummer idet det beste produktet dukker opp på skjermen. Vi venter alle i spenning i ca. 5 min før det mest kjedelige programmet begynner igjen.

 

Dagens mennesker er helt galne, og helt opphengt i reklame. Det er så rart at vi påvirkes av alt vi ser og kommer over. La oss ta føre oss et eksempel: Reklamen for ”kose-dressen” har tatt folk med storm. Alle har like ”kose –dress”. De kaller di for One Piece, og navnet sier vel seg selv. Store, brede ”kose – dresser” som de subber desperat rundt med. Skulle tru vi ikke hadde klær i det fattige landet vårt.

 

Den gang jeg gikk ut fra hotellet i New York, trudde jeg at jeg hadde blitt blind. Skulle tru det var fargerike vinduer på bygninger, som var den nye moten. Byggingene var rett og slett overfalt av reklamer. Det er ikke lenge før vi alle blir overfalt av reklamer uansett hvor vi befinner oss.

 

Det er på slutten av månen, du har fått lønn! En skikkelig stor lønning. Du skal spare alt. Men idet du går til banken, blir du distrahert av alle de fargerike reklamene rundt omkring. Du klarer ikke styre deg. Når du endelig kommer til banken, har du 0 kr på kortet. Du har blitt lurt rundt lillefingeren og du har fulle poser med produkter. Hva gjør du nå? Problemet er selvfølgelig løst. Du har selvfølgelig med ark og blyant, til å skrive ned alle produktene på reklamene du ikke fikk råd til å kjøpe denne gangen, som du må ta igjen neste gang.

 

Reklame er altså ikke bare en reklame. De får deg også til å føle deg spesiell, noe uten om det vanlige. Når de nevner og sier: you are worth it, alt for deg og vi hjelper deg, føler vi oss aldeles spesielle. Vi er jo så heldig som får kjøpe og bruke produktet. Har du noen unnskyldninger for og ikke å kjøpe produktet?

 

Det er faktisk fem ganger så mange som kun leser overskriften i forhold til brødteksten på reklamer. Skulle tru vi hadde syns problemer. Discorea og ginseng XO har reklamen med den store overskriften: SLITEN? Hva tenker du da? Først ser du kjapt på den og går forbi, men plutselig snur du og går tilbake. Du leser overskriften flere ganger, og hjernen begynner å få et annet synspunkt. Kanskje du er sliten virkelig? Eller du later som om du begynner å blir sliten?

 

Reklamer kan sammenliknes med sex. De begge har en spesiell effekt til å fange vår interesse, sette tankene og følelsene i sving. Bare av å se på et ark fylt med farger, store overskrifte, figurer eller mennesker, blir vi helt desperate.  Har du vært i den situasjonen at du har fått stirra på nærbildet av den halvnakne mannen som skikker på deg? Alt slags tanker svinger rundt i hodet ditt. Du klarer ikke å stoppe. Han frister deg sånn, at du rett og slett er nødt til å kjøpe produktet selv om målgruppen ikke er beregnet for deg. Altså hvorfor bruker vi tid på å se på reklamer viss vi ikke vil kjøpe produktene en gang?

 

Tenke seg til å leve i gamle dager, når det var mørke tider? Da det ikke fantets noen reklamer som kunne lede oss gjennom det gode liv. Hvert fall i dag er vi utrulig heldige med all den reklamen vi kan få. De hjelper oss og leder oss inn i en spektakulær og spennende verden vi ikke trudde fantets. Reklamen tar deg med ut på et eventyr, fullt med action, humor og følelser. Etter denne forklaringen er det også forståelsesfullt at folk kommer 30 min før kinoen starter.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst