Bimbo Barbie - hun vil ha verdensherredømme

Blondiner er ikke dumme. Eller kanskje de er det?

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.11.14

Blondiner er fullstendig misforståtte. De er ikke alle bimboer, bare tenk på alle blonde mennesker som har kommet seg opp og fram og blitt rike igjennom tidene. F. eks Pamela Anderson, eller Paris Hilton, Jessica Simpson, Tara Reid, Linni Meister og den legendariske Marilyn Monroe. Ok, kanskje ikke alle blondiner har jobbet så veldig hardt, men noen har ... eller ikke? Paris Hilton får jo alt rett i hendene, alt fordi hun har en berømt far. Som vel og merke er brun i håret. Marilyn Monroe, hun er vel ikke den verste, men om sant skal sies så ble hun vel utnevnt som den første pornostjernen, når hun løftet skjørtet foran publikum på 50 tallet. Glamour modeller, hotellarvinger, skuespillere. Det er vel kanskje ikke fullstendig opp til dem hvordan de vil se ut. De har tross alt et ideale å se opp til – barbiedukken.

Jeg legger det meste av skyld på barbiedukken. Er ikke hun litt urealistisk kanskje, på visse områder overdimensjonert, og på andre steder fullstendig anorektisk? Er dere klar over at hvis Barbie hadde vært et levende menneske i full størrelse, så hadde hun dødd etter ca ti minutter, dette er selvsagt fordi hun mangler både ribbein og en tredjedel av innvollene. Hun har rett og slett ikke plass til dem. Og så må vi jo ikke glemme det at det første hun ville ha gjort, var å tippe fremover på grunn av de overdimensjonerte puppene.

Resten av skylden vil jeg legge på de voksne som lar barna se på tv, surfe på nettet og lese sladder magasiner. Tenk alt unge ser. Blondiner i massevis. Slemme blondiner og Snille blondiner. De snille er vel noenlunde harmløse, de er som oftest rike hotellarvinger som ikke vet hva de skal fylle dagene med, så de drar på dagstur til Paris med privatflyet for å kjøpe den nye vesken fra Versache. Men så har vi de slemme blondinene, det er wannabe jenter som tror de eier alt og alle. De som går rundt i skolegården som regel med skrikende rosa farger og de nye Puma skoene i sølv, med kropper som bimboer, og en hjerne tom som et egg. Uten plomma. Så vokser de opp, og finner seg en rik gamling som kan betale for seg. Plutselig er gamlingen død gitt. Og gjett hvem som sitter igjen med formuen…  

Kanskje faller alt tilbake på barbiedukken? Ligger det noe bak skapelsen av denne urealistiske figuren? Er alt Barbies skyld? Vil hun ha en verden av Bimboer? For det er det som skjer. Vi leker med Barbie, ser en episode av Paradise Hotell. Og vips. Du farger håret blondt, klistrer på brunkrem og maskara, og ordforrådet du hadde fra før blir byttet ut med ord som ”lipliner, whatever, volumhårspray, pedikyr og løsvipper.” Dessuten kan du ikke slutte å snakke om hva du skal ha på deg på festen om tre uker.

Greit jeg har kanskje forandret mening fra starten av, jeg ser nå at blondiner ikke er misforståtte. De er dumme. Det vil de alltid være, med mindre noen utsletter både den snille, og den slemme blondinen. Paris Hilton og Barbiedukken.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst