Sommarferie

Oppgaven var å skrive et kåseri om sommerferien.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
2007.11.21

Sommerferie, et ord satt sammen av sommer og ferie. Hva tenker du når du hører disse ordene?

 

Når jeg hører ordet dukker bilder av bølger, sandstrender, svaberg og følelsen av kaldt vann mot solvarmet hud opp i hodet mitt. Det er noko av det beste med sommaren. Vidare kommer følelsane av båtlivet på sjøen, med en liten trebåt, et par kameratar og ein is.

 

Det verste med sommarferien er den dagen du skal fly, vis du da skal ut å fly i løpet av ferien. Med en et ansikt som like godt kunne tilhørt en halvdød zombie, møter du opp på flyplassen klokken seks om morgonen for å rekke eit fly, som faren din bestilte til redusert pris fordi det går så tidleg,som med en god porsjon flaks, går om 2 timar. Så der står du, med opptil flere blytunge bager, som du på mirakuløst vis klarer å holde i hendene dine. . Med eitt høyrer du namnet ditt bli ropt opp over speakeranlegget – Flight-cgb-2335, ombordstiginga har starta ved gate ”lengst-mulig-unna-der-du-er”. Nå går det virkelig onda – med en fart som til og med overrasker sniglar og skilpadder, snubler du bortover ”tax free”-avdelinga, velta opp til fleire utstillingsdokker på vegen og raser rett inn i et gammelt japansk ektepar med nikon-kameraet hengande rundt brystet, og de begynner med en gang å ta bildar av deg med en blitz på størrelse med eit UFO-tallerken. Du blir tvonga til å finne på ein dårlig unnskyldning, du endar med å sei at du skulle skunde deg for å kjøpe eit nytt "fantastisk" japansk kamera.

 

Medan inne på flyet – oppdagar du at de er tommt for alt av lesestoff, bortsett fra sikkerhetsbrosjyra som du har lest 300 gongar før... Kva skal man nå finne på? Du går inn i kabinen, og kva møter deg? 190 sinte ansikt, ansikt som gløder av hat mot deg. Du er den idioten som forsinka flyet. Du får antageligvis ingen service, og må sitte der i fleire timar – utan verken teppe, pute, men du får i det minste mat! 2 halvtørre rundstykke- som du selv kunne laga beire ved hjelp av gråstein. Så endeleg ser du havet under deg, lyseblå himmel, og over speakeranlegget hører du litt spraking: Velkommen til Spania!

 

Meninga er nå at dykk skal få utlevert ein splitter ny leigebil, men den har en svenske tatt før dykk, så når dykk endeleg har fått snakka med leiebilfolka på en blanding av norsk/spansk/engelsk, får dykk utlevert en bil som er altfor liten til en familie på fire. Se for deg en liten bil med 2 dører, 4 seter, et knøttlite bagasjerom... Legg til en familie på fire, 2 voksne, en 11-åring og en 15- åring + 3 store kofferter og en haug med taxfreeposer.. Alt sammen skal inn i ein leverposteigboks med 4 hjul.

 

Det er jammen godt at sommarferien er lang!!! Det tek sin tid å stable alt inn!

 

Kjøreturen gjekk stort sett greit, den tok bare et par timar lengre enn planlagt (takka være skilter som er lange som ein dør, og alt står på spansk, som ingen i bilen kan...

 

Så er vi endeleg framme på hotellet.. Alle har vondt i hodet etter 10 timar i bilen, men synet av hotellet som ligg ved stranda gjer at alle vonde minner om flyplassen forsvinn. Som ordtaket sier: Borte bra, men hjemme best. Det er best hjemme, men litt forandring ein gong i blant kan ikkje skade.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst