Typiske jenter

Teksten handler om typiske jenter, de typisk overfladiske tingene jenter gjør. Det blir beskrevet i en overdrevet, ironisk og litt humor.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2017.09.16
Tema

Typiske jenter

Her om dagen hørte jeg en 6 år gammel gutt si at han var redd for jenter. Eller rettere sagt, så var han redd for å få jentelus. Hvis han fikk jentelus, så ville han oppføre seg som en jente og gjøre «teite, ekle, jentete» ting. Det var det han påsto i hvert fall. «Nå kommer jeg til å gå med kjole, sminke meg, leke med Barbie og bare gå med rosa» sa han og så skikkelig fortvilet ut. Ja, det er fælt det jentene gjør. Skikkelig teit. Nå er det heldigvis sånn at jentene vokser opp etter hvert og slutter å leke med Barbie, men tro det eller ei, de blir faktisk enda teitere. 

Når jenter er små, er sminke bare en uskyldig lek. Da er det glitter i absolutt alt og de vet absolutt ikke hvordan den fascinerende sminken skal brukes. Når de blir eldre, blir den søte, uskyldige leken gjort om til en pressende, stressende, hektende, grusom transformerende tortur. Det går fra å være små barn som eksperimenterer med farger til å bli ugjenkjennelige jenter som ser ut som de er i ferd med å stjele en annens identitet. Se ut som seg selv, gjør de hvert fall ikke, men det tror de. Jada, de tror de bare fremhever ansiktet sitt de. Et 5 centimeters lag med seig, klissete gugge blir lagt i ansiktet og de sier at det er for å vise det frem. Det er vel ingen som klarer å vise frem en dritt når ansiktet er dekket med et tonn av kremer, rører, gugger, mellignende pulvere og Gud vet hva annet de dytter trynet fullt av. Men, hvis vi tenker oss hardt om, graver dypt inn i sjelen, så vil vi se at det også kan være veldig smart med den sminka. Man trenger nemlig ikke å bli redd for å bli påkjørt. Det ansiktet lyser jo opp mer enn et juletre noen gang vil være i stand til. 

Men vet du hva som er virkelig bra med sminke? Det er jo så jævlig dyrt. Istedenfor å bruke pengene på skole (som er totalt bortkasta), bruker de det på sminke. Og selv om det ikke høres sånn ut, så er jo dette bra. Da blir det enda flere med dårlig utdanning, enda flere som har en skjebnesvanger fremtid i butikkbransjen og enda flere som sliter med økonomien. «The more, the merrier», ikkesant? Ikke bare skal de ha sminke, de skal ha Anastasia, Mac, The Balm, Bare Minerals, Nars, de skal ha dyre merker som får pengene til å forsvinne enda fortere enn med «vanlig» sminke. Sminke gir jenter enda en måte de kan snakke om andre jenter på. Da snakker de om hvor stygg sminken err eller at de er dårlig på å sminke seg. Jenter snakker og de snakker mye. Gjør en liten ting og du blir et helt samtaleemne i et kvarter. 

 

 

Ja, for hvis det er en ting, jenter kan, så er det baksnakking. Hvis du går forbi en jentegjeng er det mest sannsynlig du vil høre at de snakker om andre mennesker. For det er det mest spennende i verden, ikkesant? Snakke om mennesker som ikke har noe med deg å gjøre. Det er så spennende å diskutere hva andre mennesker har på seg, hvorfor de har det på, hvorfor de ikke går med normale klær, hvorfor de gjorde det, hvorfor de gjorde datt og hva som gærent med dem. Kjempespennende. En gang snakket jeg med noen jenter i klassen min og to av dem begynte å stirre på en lærer som hadde på seg bare oransje klær. «Se hva hun har på seg», sa de. Så morsomt som det var, begynte de å le seg i hjel. Det er noe av det morsomste jeg har opplevd i hele mitt liv. Ja det må jeg si, at det å se at noen var oransje fra topp til tå, var gøyalt. Det er ikke mange som får opplevd noe SÅ artig som det. Jeg lurer faktisk på om jeg skal skrive en bok om det, så jeg kan dele den «once in a lifetime» opplevelsen jeg hadde, med andre mennesker. Man er jo litt for selvopptatt om man ikke deler det med resten av omverdenen. Alle jenter deler jo ting med hverandre. En hemmelighet er ikke lenge en hemmelighet. Jenter elsker jo sladder. 

Ja, sladder og drama. To ondskapsfulle ord når det kommer til jenter. Sladder kan myrde din sosiale status, ødelegge selvtilliten din og mye annet tragisk. Det er utrolig hva noen jenter får til ved å bare prate med hverandre og spre videre nyheter som kanskje er løgn og kanskje sannhet. Det kaller jeg godt samarbeid det. Bra jobba, jenter! Dere gjør verden en tjeneste. Jeg blir stolt av å være kategorisert som i arten jente, når jeg hører hvor mye de kan bryte ned en person og hvor fort de klarer å spre nyheter. Jenter i seg selv er som en stor kanal med nyheter. Det sprer seg som ild i tørt gress. Rekordfart. Det er rett og slett imponerende.

Jenter er altså noen komplekse vesener. De er fantastisk flinke til å snakke om andre mennesker, bruke et tonn med sminke og sløse bort pengene sine som unger sløser i godtebutikken. Dette er de mestrer i. Hva hadde verden gjort uten jenter. Så til alle jenter; fortsett å være de bitchene dere er, vær dramatiske, vær slemme, sleng dritt til hverandre og sløs bort alle pengene dere har på noe bullshit. Dere er flinke. Dere er hardtarbeidende.

 «You go, girl!!»

 

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst