Dagens ungdom

Et leserinnlegg om dagens ungdom, og hvordan de blir kritisert av eldre. Tentamen 8. trinn.

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.11.28

Til ”Sint pensjonist”(25.11)

Dagens ungdom… Det er et utrykk dere gamle bruker ofte, gjerne negativt.

 

Jo da, vi er ikke fra 60-tallets internatskoler, og vi er kanskje ikke like høflige som britene, iværtfall ikke alle. Selv er jeg oppdratt strengt på høflighet, som min far ble av sin far osv. Selvfølgelig er det noe vi gjør galt, det har det alltid vært med ungdommen. Så bare bli vant til det!

 

Men, det er ikke alltid bare de unge som er uhøflige, de gamle er også ofte uhøflige, ettersom mange av de er oppdratt til at barn ikke snakker før de blir bedt om det og er nesten mindreverdige. Sånn er ikke vi, vi er i 2007 nå! Så hvis dere tar det som en selvfølge at vi hjelper dere over veien, eller lar dere få sitteplassen vår på bussen, så er det ikke sånn lenger. Du har kanskje sett SAS reklamen. Det de gjorde, var at man fikk en gratis kopp billigkaffe, på innlandsturer. Det var gamledager alle var høflige, og respekterte de eldre, sånn er det ikke nå. Man må faktisk fortjene respekt. Vi lever i en egoistisk, alle er like gode verden nå. Det var sikkert bra i gamledager, men det er ikke sånn nå og det er ingenting du eller noen andre kan gjøre med det.

 

At vi er late, det mener jeg er totalt feil. Jeg trener tre ganger i uka, mange på trinnet mitt trener opptil 5 dager i uka. Jo da, det er flere overvektige i landet enn noen gang, men det er nok fordi vi har mye mer penger, ikke fordi vi er late. At vi er bortskjemte kan jeg ikke argumentere mot. Jeg bor i Asker, hvor mange kjører Volvo XC90, eller BMW X5. Det er dyre miljøbomber. Alle har dyre merkeklær, man kan faktisk bli mobbet for og gå inn på Cubus eller Kappahl. Nesten alle har TV på rommet, og gjerne en bra PC i tillegg.

 

Noen har sikkert PlayStation 3, som koster 6000 kr på rommet, andre har XBOX 360. Mange gamle vet sikkert ikke hva det er engang. Det som egentlig er problemet, er at man oppfører seg bortskjemt. Det er irriterende. Jeg gikk i klasse med en som oppførte seg veldig bortskjemt, og var veldig arrogant. Når vi begynte på ungdomsskolen, ditchet han alle de gamle vennene sine, til fordel for nye. Han har nå vært offer for masse baksnakking, men han bryr seg fint lite. Men han er en av tusen! Dagens ungdom driver i hvert fall ikke dank om kveldene! De fester, ”hæpper” eller gjør annen dævelskap. Sikkert irriterende, men alle gjorde det i ungdommen sin, men dere eldre er for gamle til og huske det.

 

Faren min, for eksempel, kastet en ball av kløpulver på en lærer han ikke likte. Da er det bedre med ”hæpping”. I nabolaget mitt bor det flere pensjonister, og vi har vært veldig selektive i hvem vi liker. En av de fem pensjonistene er hyggelige. Selvfølgelig har vi noe av skylden, men hos en må vi ta kjeften for noe noen som bodde der før har gjort. De pensjonistene er alltid sure, bortsett fra en, som har dårlig hofte, sikkert kols, og masse andre problemer. Hun er alltid blid, selv om hun er dårligst stilt. Så det er ikke rettferdig at dere kommer og klager på oss. Mange av oss er faktisk høflige, aktive, og driver ikke dank om kveldene. Min lykke skal ikke bli din ulykke, og derfor er ingenting en selvfølge. Og vi, ungdommen, skal ta over verden når dere dør. Så neste gang du ser en ungdom som er uhøflig, ikke døm de 500.000 andre!

 

Badboy95

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst