Den fortapte generasjon?

Dette er et leserinnlegg skrevet på eget intiativ.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2003.12.15

Dag ut og dag inn får dagens ungdom ris for alt. Vi er for late, for dårlige til å skrive, for dårlige til å regne, gjør for mye kødd, ja rett og slett ALT vi gjør og tenker er galt. Alle er så bekymret for ungdommen. Hvordan skal det nå gå med framtiden, ettersom den ligger i våre hender.

 

Spørsmålet jeg stiller lyder slik; var og er dagens ”voksne” virkelig så mye bedere enn det vi er, og kommer til å bli? Finnes det virkelig noe verre en fulle 40-åringer, som ligger i sitt eget spy utenfor ås hotel, etter nok et overstått julebord? Det kan det da neppe være. Dette blir aldri tatt opp i media. Det som derimot blir tatt opp, er hvor dumme ungdommen er, som drar på fest og drikker rusbrus og har det gøy. Hva med de fulle 40-åringene som legger fra seg alt som heter sans og samling hjemme, og drar på byen for ”en” øl? Det de ender opp med er å drikke ”ooops- en øl for mye”, spyr over den nyinnkjøpte dressen, og blir kastet på en taxi hjem. I forhold til dette, er jo det ungdommen gjør bare blåbær.

 

Rusbrus er et viktig tema som ikke må glemmes her. Rusbrus mener jeg er en genial oppfinnelse. Ikke bare smaker det godt, men desto flere du drikker desto gladere blir du. For alle de ”late”, og ”giddalause” ungdommene, må jo dette være tingen! Og øl, kan vel kalles den rake motsetningen. Har du sett en alkoholiker som sitter sorgfull i en krok og drikker rusbrus? Neppe. Øl, har vært i generasjoner den mest populære og kjente alkohol-innholdige drikken. Den ”neste generasjonen” nemlig oss, har lidd mange tapre forsøk på å få dette til en festdrikk. Det var vel mindre vellykket.

 

Jeg vet det er mange der ute som nå sitter og tenker: ”Hvis, ungdommen skal få lov til å drikke slik rusbrus, kommer det hvertfall til å gå galt!”. Men tenk deg litt om. Det er mange flere voksne rusmisbrukere, alokoholikere, arbeidsløse, og ikke minst ”syke”. Og de hadde ikke engang rusbrusen. Hvorfor kaste bort ressurser og penger på å fotfølge ungdommen, når de kan brukes så mye bedre?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst