Den meningsløse konkurranseidretten

En stil om "den meningsløse konkurranseidretten". Svarer på et leserinnlegg og stilen kan nok virke ganske provoserende.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.01.16

Jeg leste her om dagen Einar Øklands innlegg om konkurranseidretten og dens negative innflytelse på samfunnet. Mange er nok veldig uenige i det han skriver, men jeg kunne ikke blitt mer enig!

 

Først og fremst er jeg veldig enig i det Økland tar opp om pengebruken i konkurranseidretten. Hvorfor bevilge så mye penger til noe så uviktig som idrett? Tenk på alle millionene vi kunne brukt på mennesker som faktisk trenger penger. Politikerne øser ut til alle mulige idrettsgrener, og skaper bare unødvendige arbeidsplasser og en pengesirkulasjon som isteden kunne blitt brukt på fattige barn i Afrika, kreftsyke eller på noe annet som faktisk er viktig for samfunnet.

 

I tillegg skaper idretten, som Økland nevner, et tøvete og latterlig engasjement. Folk lar seg rive med, og tror det står om liv og død der de sitter foran Tv-en med tippekuponger og fotballskjerf rundt halsen. ”Fotball står ikke mellom liv og død. Det er så mye mer enn som så.”, var det en engelskmann som sa. Det skremmer meg faktisk at noen kan si noe sånt. Alle de som mener fotball er SÅ viktig må være lite reflekterte mennesker som overhodet ikke klarer å se hva som skjer rundt dem i samfunnet, og hva de bør bruke tiden sin på.

 

En annen ting jeg mener taler mot konkurranseidretten er at den skaper utrolig mange tapere. Riktignok skaper den noen vinnere, men for hver vinner er det ofte hundre tapere. Og det er vel bare vinnerne folk vil ha, er det ikke? Mange føler seg derfor nedfor og blir deprimerte p.g.a denne idretten. Bare fordi noen overengasjerte trenere streber etter at utøverne skal gjøre det best mulig. Og hva er egentlig vitsen med å gjøre det bra? Hjelper det noen andre enn deg selv? Svaret er definitivt nei. Det eneste folk oppnår ved å gjøre det bra, er å bli egoister og overlegne "bedrevitere" som skal være "gode" forbilder for de yngre. Selvfølgelig klarer enkelte å holde beina på jorda, men flesteparten er som jeg nevnte over, egoister.

 

Mange har kanskje misforstått dette innlegget og tror jeg mener det er tull og trene og å holde seg i form, noe som er feil. Trening er vel og bra for kropp og sjel, og en tur i skog og mark kan selv jeg unne meg en gang i uken. Men konkurranseidretten, er etter min og Einar Øklands mening, bare tull.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst