Donald Trumps ideologi og verdier: En kontroversiell politiker som tiltrekker oppmerksomhet

Donald Trump er en politiker som søker makt og oppmerksomhet. Hans kontroversielle ord og ideer har både trukket kritikk og støtte, og hans evne til å tiltrekke den offentlige oppmerksomheten har vært en sentral faktor i hans politiske suksess. Selv om mange er uenige i hans ideologi, er det viktig å respektere og forsøke å forstå forskjellene i verdier og meninger for å kunne leve sammen og samarbeide på tvers av ulikheter.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2023.06.22
Tema

Mange er uenige i Donald Trump sin Ideologi og noen er enige. Jeg kan starte med å si at han er en veldig selvopptatt mann som elsker å trekke oppmerksomhet og han ville ha gjort alt for å ha makt og penger. Donald Trumps vinner i den nylige presidentkampanjen er trolig et av de største paradoksene i USAs siste politiske historie. 

På den ene siden var han som kandidat uønsket og kritisert av alle, inkludert det republikanske partiet, som faktisk har nominert ham som president. På en annen side har hans svært kontroversielle ord og ideer trukket offentlig oppmerksomhet og offentlig støtte til ham og gjenopplivet nostalgiske følelser fra mange amerikanere om tradisjonelle amerikanske verdier og retur av Amerika til sin storhet. Imidlertid, i sin essens, manipulerte Donald Trump bare med den offentlige mening og gjorde et opprør for å trekke den offentlige oppmerksomheten som var hans hovedformål. (Nytimes, The Editorial Board, 2016)

«Ved å analysere sin presidentkampanje er det mulig å konkludere med at han forsøkte å trekke oppmerksomheten mot hans navn og seg selv enn å få tilhengere. Han ville at folk og media skulle snakke om ham, og han gjorde en stor suksess i hans innsats. Han gjorde mye røre i den utstrekningen at han utløste den alvorlige kritikken av hans ideer, selv innenfor hans parti, mens publikum og media ofte ble sjokkert av hans ideer og kritiserte ham alvorlig. I en slik situasjon syntes hans store rival, Hillary Clinton, å ha gode muligheter til å vinne valget og få fordeler av Trumps ideer og ord som forårsaket den alvorlige kritikken. Ikke desto mindre har Donald Trump beseiret sin motstander, uavhengig av alle prognoser om den forventede gevinsten til Hillary Clinton. Dette var sannsynligvis det viktigste paradokset, tatt hensyn til opplevelsen og styrken til hans rival.»

Samtidig er nøkkelfaktoren til seieren hans radikalisme og hans evne til å trekke den offentlige oppmerksomheten mot ham. Han fikk folk til å snakke om ham, og han brydde seg 

ikke om hva folk sa om ham, om de sa gode eller dårlige ting om hans ideer og seg selv som

kandidat. I stedet ønsket han å få folk til å snakke om ham, og han nådde den slutten. Denne strategien var hjørnestenen i hans suksess fordi han har klart å få publisitet som hjalp ham med å beseire sine rivaler i det republikanske partiet under Primaries og senere å beseire Hillary Clinton som sin store rival i presidentkampanjen. Hans strategi for å tiltrekke den offentlige oppmerksomheten ved kontroversielle ord har vist seg å være vellykket siden det fikk offentligheten å snakke om ham. Det er viktigere, slik strategi har tiltrukket de amerikanerne, som var misfornøyd med deres nåværende sosioøkonomiske posisjon og nåværende problemer som det amerikanske samfunn konfronterer. Det var derfor hans seier var i vesentlig grad resultatet av den voksende misnøyen til mange amerikanere med den nåværende situasjonen i USA og i sitt eget liv.

Det ser ut som at Donald Trump sine verdier inkluderer erkjennelse, makt, altruisme og suksess etter å ha sett på intervjuer og hva han har sagt både på konferanser og sosiale medier. Verdiene hans kan ha blitt påvirket på grunn av samfunnet og kulturen han ble oppvokst med. Jeg kan selv si at mine verdier inkludere altruisme og suksess også, det er sikkert mange fler som har det som en av sine verdier. (Goldberg J. 2015)

Donald Trump ble oppvokst med rike foreldre og anklager for å ha hatt et hardt liv og måtte jobbe fra bunden. «Det har ikke vært lett for meg. Og du vet at jeg startet i Brooklyn, min far ga meg et lite lån på en million dollar» - sier Donald Trump i et intervju med CNN. Deretter kommer spørsmålet opp, burde Donald Trump beholde sin plass som president eller ikke? Donald Trump sine verdier ble nok påvirket av samfunnet han ble oppvokst i, som sagt ble han født i en rik familie som var nok så fornuftig. Det endte da med at Donald Trump ble til en politikker, eiendomsutvikler, TV-kjendis og forretningsmann. Jeg kan se at vi har noen likheter som at vi setter suksess foran alt nesten, jeg selv syntes suksess leder til et lykkelig liv noe alle sammen ønsker selv. Men hvis jeg skal være mer fornuftig og ærlig så syntes jeg at vi har veldig mange forskjeller som, jeg syntes ikke makt, penger eller oppmerksomhet er så viktig at jeg ville ha gjort hva som helst for det, noe han har gjort. 

Vi møter på utfordringer hver dag i livet vårt og å ha noen som Donald Trump i livet er ikke en så stor utfordring forhold til de andre man møter på. Ved å ha han delta i samfunnet vil 

dermed skape en slags konflikt fordi vi har forskjellige verdier og ideologi. Da lurer man da 

«Hvordan skal man leve sammen og samarbeide uten å gi slipp på egne verdier?» Man kommer nok ikke til å stå for verdiene sine så ekstremt mye som man pleide men likevel ha dem der. Jeg selv tror vi kommer til å påvirke hverandre overtid da, man blir påvirket av alt som har noe med å være sosialt å gjøre så det er stor sannsynlighet vi kommer til å påvirke hverandre. Vi hadde sagt våre meninger og ikke kommentert på den andres verdier eller meninger. Vi hadde lært om hvorfor den andres verdier er der og respektert det. Et eksempel på at man kan påvirke hverandre overtid er for eksempel venner, venner forandrer seg hele tiden og det gjør vi å. Hvorfor? Fordi det er sånn samfunnet fungerer, vi lærer oss nye ting og aksepterer det og gjør det til vår egen kultur.

Alle sammen har ulike måter å tolke på hva en bra president er og jeg respekterer det. Jeg har kommet til en konklusjon at selv om vi har forskjellige verdier så burde jeg fortsatt respektere det han står for og mener. 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst