Hijjab?

Kort leserinnlegg om bruken av hijjab/slør.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.06.13

Kjære VG-lesere

Mange av dere lurer helt sikkert på hvorfor så mange jenter og kvinner med minoritetsbakgrunn velger å ha på seg "slør"? Vel, det blir kalt for hijjab, og det at de går med hijjab skal symbolisere at de er respekterte jenter og kvinner.


I Koranen står det at du skal kle deg anstendig. Hva er anstendig? Noen tror at det å gå med burka er anstendig, andre tror at det er helt greit å gå med skjørt. Mange nordmenn og etnisk-nordmenn mener at det er kvinneundertrykkende å gå med hijjab. Enkelte trangsynte mullaer misforstår Koranen, og begynner da å tolke det de mener. Folk som selv ikke har studert Koranen ser ingen utvei, og begynner da å følge mullaenes tolkning av Koranen. I Koranen står det at mannen har rett over kvinnen, men det betyr ikke at hun er mindreverdig. I Koranen står det at det er paradis under morens føtter. Kvinner har fått en stor rolle i Koranen, de blir ikke diskriminert. Det er bare forskjellige folk oppfatning av Koranen, derfor vil jeg at alle skal studere Koranen sånn at de får vite hva som er sant og hva som er "diktet" opp.


De fleste kvinner bruker hijjab, fordi de mener man blir respektert i de muslimske samfunnene hvis man bruker hijjab. Jeg mener at det blir dumt å si at slør står for respekt, når det kommer an på dine handlinger hva slags respekt du skal fortjener å få. Jeg selv bruker ikke slør, fordi jeg er usikker på om det står i Koranen eller ei, jeg vil helst studere Koranen for å vite hva som er sant og hva som er "løgn".

Hilsen: Ung muslimsk jente

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst