Karakterer i skolen

Et kort leserinnlegg om karakterer i skolen, og hvordan det påvirker samfunnet.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.03.12

Innholdet i skolen har forandret seg. Det er mye i media at norsk skole er dårlig, spesielt i matte, engelsk, språkfag og teorifag i forhold til en del andre land.

 

Det virker som om nesten hele samfunnet er blitt opptatt av penger og av resultater som kan måles. Det er mye lobbyvirksomhet rettet mot politikere og andre som bestemmer i skolen at det skal brukes mye mer tid på teorifag som for eksempel matte, og at det skal være mer prøver, og det nye er at de skal ha nasjonale prøver som sammenligner karakterer og resultater på forskjellige skoler. Før var det muligheter til å velge en del praktiske fag, men nå må du velge et språk. Andre i samfunnet mener at det er dumt at de fokuserer så på karakterer og teorifag og ikke ser på elevenes mange ulike egenskaper. De mener at det er viktig å lære å samarbeide og ta hensyn, og ikke mobbe og at de skal lære seg å tenke selv og finne ut av ting selv. I en klasse er det ofte en liten gruppe som får bare gode karakterer, og en liten gruppe som bare får dårlige karakterer, men nesten halve klassen ligger midt i mellom. Da kan det jo hende at de som får dårlige karakterer føler seg som tapere, og begynner å miste troen på seg selv. Men hvis det hadde vært mer praktiske fag så kunne elevene hatt det litt gøyere på skolen, og vist hva de er gode på!

 

Jeg syns det er litt dumt med karakterer i skolen. Jeg mener at lærerne skal se litt mer på evne til å samarbeide, og elevenes ulike egenskaper som de aldri kan få vist hvis vi bare skal fortsette å sitte inne i klasserommet å lære matte, engelsk og andre teorifag! Det vil jo bli kjedelig hvis vi skal ha mer teorifag, og det blir kjempe viktig med karakterer, men det kan jo ikke bare være gøy på skolen heller da!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst