Krig og makt

Menneskers forhold til krig og makt.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.02.09

Mennesker er født til å krige. De ødelegger hus, dreper uskyldige barn og voksne. De uskyldige blir skyldt på, mens de skyldige blir frigjort skylden. Men hvorfor gjør de alt dette? Er det fordi de vil ha penger, eller er de rett og slett maktsyke?

 

Bush sa til verden at han ville redde den irakiske befolkningen fra Saddam Housain. Men hvorfor i all verden tror du han ville for det? Jeg tror at han bare var ute etter krig og oljepenger, hvorfor skulle han ellers hjelpe andre hvis han hadde egen rot å rydde opp. Han brydde seg ikke om uskyldige mennesker som ble drept i krigen.

 

Verdensherskere er mektige, men de er jo bare en dråpe av hele menneskehavet! Broren min mener at verdensherskere som Bush og Putin er bare ute etter penger, de tenker bare på seg sjøl og familien sin og dreper andre som om de er mer verdifulle enn vanlige mennesker. Men tror de ikke at de skal dø en gang, jo det skal de selvfølgelig og det er jo stor plass i helvete for mennesker som dem! Verdensherskere er jo tusen ganger mektigere enn oss, men se på de vanlige menneskene, hva gjør de, de er jo ikke så snille de heller. Bare se på dyra, de er jo så greie. Hva gjør vi med dem? Vi er bare sånne ekle, fæle og slemme vesener. Vi elsker å ha kontroll over andre.

 

Mennesker elsker å krige, få penger og noen av oss liker å drepe også. Vi vil ha makt, men selv om vi er så maktsyke er vi jo ikke så egoistiske som Bush, Putin eller andre herskere.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst