Kristendommen

Et leserinnlegg om kristendommen. Hva er det? Hva går det ut på?
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.03.21

Mennesker kan tro på de utroligste ting, selv om det ikke er bevist. Mange mennesker har noe de tror på, det kan være en religion. En religion skal definere de grunnleggende verdien og den egentlige virkelighet. Definisjonen av en religion kan være forskjellig fra person til person, alt ettersom hvilken trosoppfatning vedkommende har. Religion gir felleskapsfølelse, det gir trygghet, og det er med på å opprettholde kultur på både godt og vondt.

 

Kristendom?

- Det finne mange religioner, men Kristendommen er den største av verdensreligionene.

Kristendommen er delt i flere forskjellige kirkesamfunn. De største er den romersk-katolske kirke, den ortodokse kirke, den protestantiske kirke, og den anglikanske kirke.

Kristendommen gir de kristne mål og menig med livet. For enkelte, som meg, mener jeg at Jesus gjennom liv, død og oppstandelse viser hvem Gud er og hva han vil.

 

Hva er mening med livet på jorden?

- Jeg tror at meningen med livet er å finne en mening.

Jeg har funnet min. For meg som er kristen, tror jeg at meningen med livet her på jorden er å tjene Gud. Å tilbe han som gav oss livet. Leve livet og nyte det slik han ville.

 

Hvorfor tror folk på Gud?

- Det kan være mange grunner til at folk velger å tro på en Gud. Mange er født og oppvokst i et samfunn eller en religion der som tilsier at de skal tro på en spesiell Gud. Det er veldig mage som søker svar på hva som er meningen med livet? Eller det kan være fordi de selv har opplevd noe som gjør at de tror på høyere makter. Mange folk har mange grunner til å ha det vondt inni seg, disse plagene kan både være psykisk og psykisk. Da er det bra å ha noen å kunne be til, og føler at de får trygghet gjennom dette. Selv om det ikke er vitenskapelig bevist at det har noen effekt.

 

Vi som er kristne mener at dersom man tror på at Jesus som ble skapt av den hellige ånd, født av Jomfru Maria, døde for våre synder og stod opp etter døden, skal man leve evig med ham i himmelen, selv etter døden.

 

Det er mange folk som ikke respekterer den kristne tro, men det er også de som gjør, men har problemer med skapelsesteoriene.

 

Er Gud en god gud?

- Ja, det er han! Han gav oss livet og hans eneste sønn, slik at han kunne dø får våre synder! Nå tenker du sikkert: Hvorfor er det da så mye elendighet blant menneskene? Jo, det skal eg si deg! Fordi det finnes så mange egoistiske mennesker som bare tenker på seg selv. Og ikke vil leve slik Gud ville vi skulle. Gud gav oss fri vilje til gjøre akkurat slik at vi kunne gjøre akkurat hva vi vil. Han er dermed ikke en allmektig gud!

Da er det dømt til å gå galt. Jeg tror gud "tester" oss, slik han gjorde med eva og adam. Slik at de som tjener og tror på ham skal få evig liv og samles i paradis med han.

 

Hva er en Gud?

- Jeg hadde egentlig tenkt å la dette punktet stå tomt, eller kanskje ikke ta det med i det hele tatt, men jeg fant ut at det kanskje er det viktigste av alle spørsmål. Jeg tror at det ikke er noen som vet eller kan forklare nøyaktig hva en Gud er! Men jeg kan jo prøve å forklare hva jeg tror det er. Jeg tror at en Gud er noe du ikke helt vet hva er eller hvem det er, men allikevel løfter sinnet ditt mot for å ha et håp. Jeg tror ikke at en Gud er en fysisk skapning, men en ånd som er overalt rundt oss.

 

Jeg tror at mange av de som ikke er kristne, og kanskje ikke har en tro, eller føler at det er vanskelig å tro på noe som ikke er vitenskapelig bevist, er misunnelige på oss. Fordi vi har en meningen med livet, noe å se fram til etter døden. Vi har evig liv! Etter døden skal vi få leve i paradis sammen med han som skapte oss, han som gav oss selve livet, han som døde for våre synder!

 

Hvordan kan jeg bli kristen?

For deg som ikke er kristen og har lyst til å bli det, uansett alder, er det ikke for seint. Vis du har skjønt at den kristne tro er noe du tror og vil dele livet ditt med er det ikke mye du må gjøre. Be en liten bønn som kommer innerst inne fra hjertet ditt:

”Jesus, jeg tror at du døde for mine synder og stod opp fra de døde. Jeg vil at du skal være Herre i mitt liv. Kom inn i mitt hjerte, Jesus. Frels meg, fyll mitt hjerte med Den Hellige Ånd!”

 

Hvorfor og hvordan skal jeg fortelle til andre at jeg er kristen?

Mange sier: ”Kristendom er en privatsak som det er best å holde for seg selv!” Men tenk om hva som hadde skjedd vis disiplene hadde holdt det for seg selv?

Mange er redd for å fortelle vennene sine at de er kristne. De er redd for hva andre skal tro eller si om deg. Det gjorde jeg, og tenkte tanker som: ”Jeg vil ikke virke som en religiøs tomsing, jeg aner ikke hva jeg skal si til folk, o.l.”.

Å fortelle om Jesu betyr ikke at du trenger å stå på et gatehjørnet med en diger bibel og rope til alle som går forbi! Du trenger ikke engang å være noen ekspert på før du begynner. Før eller sener kommer folk til å merke at noe er annerledes med deg, og de begynner å stille spørsmål. Fortell dem ganske enkelt hva som har skjedd hendt i livet ditt. Fortell dem hav du har opplevd. Vis ikke dine venner kan respektere deg for hvem du er og hva du tror på, er de da gode venner?

 

Våg å vær annerledes. Gud ønsker at vi skal leve livet mens vi lytter til hans stemme. Det betyr ikke at vi blir skrudd! Å være en kristen er å bli det Gud først og fremst hadde tenkt for oss… Venn med ham! Hvorfor ikke? Hva skader det å prøve?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst