Kroppspress og Selvtillitt

dette er et leserinnlegg som skal handle om dagens ungdom og hvordan mange jenter føler det nå for tiden.
Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2017.11.09
Tema

               Kroppspress og Selvtillit

De fleste av oss har et forbilde, et forbilde av hva man prøver og se ut som, og hva man prøver og være som. En person du ikke finner en eneste feil ved. Denne ene jenta som aldri gjør noe galt, pen, tynn, høy, hun med den fine kroppen, det lange håret, og rett og slett helt perfekt. Jeg kommer aldri til å bli pen nokk er det flere tusen som tenker hver eneste dag, operasjoner for å få større lepper, tynnere midje, større former, blir tatt oftere og oftere fordi vi ikke synes vi er pen nokk. Uansett hvor vi ser er alt og alle opptatt av kropp og utsene. Jeg synes det og måtte endre på seg selv for at andre skal like deg er dumt, for det viktigste er at du liker deg selv, og så lenge du tenker du er bra nokk så vil alt automatisk bli lettere.

Vi jenter vi dømmer hverandre utrolig lett etter utsene, det kan være en grunn til at vi er så usikre på oss selv. Noen dømmer til og med hverandre etter alderen, en typisk fjortis er liksom en jente med platinablondt hår, tan/solbrun hud, blå øyne, og bleike tenner. Men ikke bare det at de skal se perfekte ut, de blir fortsatt sett ned på nettopp fordi de er fjortiser, og de er ikke helt utvokst, personligheten vil heller ikke være like moden enda, og derfor skal folk se ned på dem? Er ikke det bare helt dumt, det synes hvertfall jeg. Det å være ung er noe man skal nyte og det får man ikke gjort når alle er så negativ til det.

På instagram, twitter, tumblr og lignende ser vi hele tiden bilder av folk som har de perfekte formene og helt ren hud, det første mange av oss gjør er å bruke flere tusner til ti tusner på klær, sminke, operasjoner, hudkremer, hårkurer ogsåvidere. Vi som er tennåringsjenter er enda ikke gamle nokk til og ta operasjoner, men tanken på at en 14 år gammel jente er så missfornøyd med sin egen kropp at hun vil ta operasjoner er jo forferdelig, jeg synes det burde komme en stoppe for dette snart. Det finnes jo også folk som blir veldig fornøyd med resultatet, men innerst inne vil du alltid være samme person så hvorfor ikke være det utenpå og?

Vi er jo bare tennåringsjenter, men det er vårt ansvar at vi har det bra, hvis vi slutter og tro på oss selv, og starter og tro at alle andre er bedre enn oss vil det også føles slikt. Men vi er likestilte, alle betyr like mye, denne såkaldte perfekte jenta er akkurat like mye verdt som akkurat du, det mener hvertfall jeg.

Min mening om dette er at ingen skal dømmes for hva de ser ut som, hva de spiser, hvor mye de trener, eller hvor gammel de er. For meg er en perfekt jente, en som er grei mot alle, godtar uansett hvem, ikke bryr seg om hvordan folk ser ut som, hvordan folk kler seg eller noe slikt. Det må jo være loft ha litt ekstra fett på kroppen, litt uren hud, og små former uten og føle press.

Skrevet av Elisabeth Karlsen 14 år. Jeg fikk inspirasjon fra daria.no

Noe i teksten er inspirert, men alt er gjort om til mine egne setninger, og alt som er skrevet er min egen mening bla bla bla.

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst